Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2020 11:07:00

Jsme krok od zrušení superhrubé mzdy, lidem zůstane od ledna více peněz

Jsme krok od zrušení superhrubé mzdy, lidem zůstane od ledna více peněz

Sněmovna dnes projednává senátní podobu daňového balíčku, která ruší superhrubou mzdu, zvyšuje základní slevu na poplatníka a zároveň obsahuje kompenzace obcím.

 „Dnes projednáváme velmi důležitý návrh daňového balíčku ze Senátu a pevně doufám, že ho schválíme, bude znamenat výrazné snížení daní a pomoc velkému množství lidí. Senátní návrh, který nazývám Velkou dohodou mezi Sněmovnou, Senátem, samosprávami a občany, považujeme za rozumný, vyvážený a správný. Zachovává výrazné snížení daní, přináší silné kompenzace obcím a krajům za daňový výpadek a odstraňuje výrazné nedostatky, které měl návrh předchozí. Sněmovna má málokdy takovou příležitost pomoci lidem a snížit daně. Toto je jediná správná cesta – nechat více peněz lidem v peněženkách, chovat se odpovědně, dělat rozumnou rozpočtovou politiku, která nevede k neustálému rozpínání státu,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

„Náš společný senátorský klub ODS a TOP 09, společně se senátorským klubem KDU-ČSL byli architekty této dohody a naši kolegové v Senátu získali většinu. Odstraňuje mimo jiné návrh Pirátů na zdanění prodeje firem, především těch rodinných a start-upů. Další významná změna je postupné navýšení základní slevy na poplatníka. V předchozích měsících jsme již 6x předložili návrh na zvýšení slevy, ale koalice vždy hlasovala proti. Několik poslaneckých a senátorských klubů během vyjednávání zvolilo variantu „čím hůře, tím lépe“ s vidinou zamítnutí zákona. Pak by ale hrozily nulové kompenzace samosprávám,“ doplňuje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama