MUDr. Karel Podzimek

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2021 8:39:00

Pokud se má naše strana rozvíjet, potřebuje posílit o nové osobnosti

Pokud se má naše strana rozvíjet, potřebuje posílit o nové osobnosti

František Koudela je novým předsedou znojemské ODS.


František Koudela, dlouholetý předseda vinařského sdružení VOC Znojmo a nynější ředitel Znojemské Besedy, se stal novým předsedou místního sdružení ODS Znojmo. Na čtvrtečním (28. 1. 2021) jednání se na tom shodlo předchozí vedení místní stranické buňky. Cílem výměny na postu předsedy je přinést změnu do znojemské ODS a to nejen novými členy, ale především novými vizemi a plány.

Radu místního sdružení Občanské demokratické strany naopak opouští její dlouholetý člen a známý znojemský lékař MUDr. Karel Podzimek. Ten je současně místopředsedou regionálního sdružení a předsedou oblastního sdružení strany. „I nadále se chci věnovat především postu předsedy oblastního sdružení. Naše strana, pokud se má rozvíjet a posouvat, potřebuje posílit o nové osobnosti, které se aktivně zapojí a budeme tak moci tvořit ve větším týmu,“ vysvětlil MUDr. Karel Podzimek.

Ke změně došlo i na postu předsedy místního sdružení občanských demokratů. Svou funkci totiž uvolnil Mgr. Karel Podzimek, nynější místostarosta města Znojma. Následně byl zvolen do funkce místopředsedy. „Chci získat více prostoru pro moji práci místostarosty Znojma a zastupitele Jihomoravského kraje,“ doplnil Mgr. Karel Podzimek.   

Do čela znojemského místního sdružení ODS tak byl zvolen Mgr. František Koudela. „Rozhodnutí zapojit se do politiky jsem zvažoval od poloviny loňského roku. Je pravda, že nabídky se objevují již několik let, ale až teď vnímám, že nastal čas se aktivně angažovat. Za dobu, kdy mohu volit, mně vždy byla nejblíže ODS. Takže jsem měl jasno, kam poputuje moje přihláška. Že jsem byl navržen a následně zvolen na předsedu místního sdružení ODS Znojmo je pro mě velký závazek a velmi si této důvěry vážím,“ řekl Mgr. František Koudela.

„Věřím, že mám zkušenosti, které mohu na poli politiky společně s ODS využít a strana tak poroste a získá více důvěry snad i v očích obyvatel Znojma. Prioritně chci vytvořit tým, který bude udávat směr v důležitých oblastech prostřednictvím odborníků. Především na lidech a jejich schopnostech a dovednostech budu chtít stavět a posilovat pozici místního sdružení,“ nastínil nový předseda MS ODS Znojmo.

„Osobně bych se rád zaměřil na oblasti, jakými jsou vinařství, kultura, cestovní ruch, podpora podnikatelů a podpora řemesel a učňovských oborů. Právě v nic mohu nabídnou své zkušenosti,“ upřesnil František Koudela.

Ten má za sebou devítiletou praxi učitele, třináct let předsedá vůbec prvnímu tuzemskému apelačnímu sdružení vinařů VOC Znojmo, kde hájí zájmy celé Znojemské vinařské podoblasti a každoročně pořádá třeba jarní Festival vín VOC Znojmo. Posledních sedm let pracuje současně jako ředitel Znojemské Besedy, která mimo jiné zaštiťuje takové akce jako Znojemské historické vinobraní, Znojemský advent, Dny partnerských měst, Slavnosti okurek, Znojmo žije divadlem a stará se například o znojemské podzemí, divadlo a vloni i o mimořádné projekty na podporu koronavirem zasažených oblastí kultury a cestovního ruchu #znojmochutná a Znojemské t(r)ipy. František Koudela mimo to působí v Radě Vinařského fondu ČR, v Asociaci sommelierů ČR jako ředitel pro vzdělávání a zasedal v komisi pro kulturu a památkovou péči Jihomoravského kraje.       

Svůj tým již nyní posílil o další výrazné znojemské tváře. Novými členy znojemské ODS se stali ředitelka znojemské Pedagogicko-psychologické poradny Mgr. Petra Špačková, pořadatel sportovních a kulturních akcí Martin Veselý a majitel společnosti vyrábějící čokoládu LUI Chocolate, někdejší dlouholetý trenér znojemských florbalistů a staronový člen ODS Ing. Libor Šťasta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama