Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2021 6:20:15

Nelegální imigranti představují pro celou Evropu velké bezpečnostní riziko!

Nelegální imigranti představují pro celou Evropu velké bezpečnostní riziko!

Řada evropských unijních zemí doplácí na svou vstřícnou proimigrační politiku, v rámci které umožnily vstup nelegálním imigrantům na svá území.

Mezi těmito imigranty se do Evropy dostaly skupiny vyznavačů radikálního islámu, kteří mají na svědomí celou řadu teroristických útoků, a i v současné době od svých záměrů nechtějí upustit, viz poslední příklad zadržených osob v Dánsku a Německu.

Hnutí SPD dlouhodobě varuje, že celá Evropská unie bude ještě dlouho nést následky své vstřícné politiky, spočívající v přijímání nelegálních imigrantů z islámských zemí, kteří sebou přinášejí svou nenávistnou ideologii, zákony a praktiky neslučitelné s evropskou kulturou. Když už se tito zastánci islámské ideologie do některé země dostanou, aktivně zde zakládají svá ghetta, začínají ovládat dané teritorium a uplatňovat svoji kulturu a ideologii. Jako jediný příjem využívají štědré sociální dávky, které jim zabezpečují pohodlný život bez nutnosti zajímat se o práci. Tito imigranti představují pro občany žijící v těchto zemích bezpečnostní riziko, protože je mezi nimi i mnoho vyznavačů radikálního islámu, tzv. stoupenců Islámského státu (IS).

Americká tisková agentura The Associated Press s centrálou v New Yorku, která má své pobočky ve více než stovce zemí celého světa, zveřejnila prostřednictvím svých redaktorů působících v Dánsku, že dánští policisté minulý týden zadrželi skupinu osob, která je podezřelá z toho, že se chystala naplánovat teroristický útok. U zadržených osob policisté zajistili brokovnice, pušku a pomůcky, které lze použít k výrobě bomby, včetně chemikálií. Tyto věci byly nalezeny v rámci společného policejní zátahu v Dánsku a Německu, při kterém bylo zatčeno 14 lidí pro podezření z přípravy jednoho nebo několika útoků v těchto dvou zemích.

Všech 14 zatčení (až na jedno) se odehrálo v Dánsku. Tři z podezřelých jsou syrští státní příslušníci ve věku 33, 36 a 40 let, kteří byli podle německých úředníků zatčeni začátkem minulého týdne. Následně bylo oznámeno, že během čtvrtka a pátku policie provedla zatčení dalších osob vztahujících se k tomuto případu. Operativní šéf dánské bezpečnostní a zpravodajské služby Flemming Drejer uvedl, že zjištění jsou „znepokojivá“, neboť mezi zajištěnými věcmi byla také vlajka Islámského státu, což vede k vyšetřovací verzi, že se tu jednalo o přípravu teroristického útoku. Německé úřady již dříve oznámily první tři zatčení, dva v Dánsku a jeden v Německu. Německý prokurátor uvedl, že podezřelí nakoupili (údajně v lednu) několik kilogramů chemikálií, které by mohly být použity k výrobě výbušnin. Při prohlídce rezidence v německém městě Dessau-Rosslau mezi Naumburgem a Berlínem bylo zajištěno 10 kilogramů černého prachu a pojistek. V Dánsku bylo zadrženo větší množství chemikálií. Dánský ministr spravedlnosti Nick Haekkerup tuto událost okomentoval na Twitteru, kde uvedl: „Případ ukazuje, že teroristická hrozba vůči Dánsku je i nadále vážná.“

Skandinávská desetimilionová země se obává možného extremistického útoku od září 2005, kdy dánské noviny zveřejnily 12 karikatur zobrazujících proroka Mohameda. Karikatury vyvolaly pobouření a protesty v muslimském světě, kde je jakékoli zobrazení Mohameda obecně považováno za rouhačské. Noviny uvedly, že chtěly otestovat, zda karikaturisté použijí autocenzuru, když budou požádáni o zobrazení Mohameda. Publikací karikatur nebyly porušeny žádné dánské zákony.

Evropská unie prosazuje, že bude usilovat v příštích letech o lepší začlenění imigrantů z mimounijních zemí do společnosti. Počítá s tím zveřejněný plán Evropské komise, podle které je větší integrace jak v zájmu imigrantů, tak v zájmu unijních států. To ale naše hnutí SPD zásadně odmítá. Imigranti představují pro naši republiku velké bezpečnostní riziko a následný proces islamizace unijních zemí cíleně oslabuje národní suverenitu jednotlivých členských států. Hnutí SPD prosazuje referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama