JUDr., Bc. Richard Pokorný, Ph.D.

Raději čestného nepřítele než nečestného přítele.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2021 0:05:29

Exprezident Klaus je ostudou této země

Exprezident Klaus je ostudou této země

Pokud bych měl své názory vyjádřit jediným slovem, znělo by jednoduše: ANTIKLAUS.

Václav Klaus starší onemocněl koronavirem. Vicepremiér Hamáček na svém Twitteru konstatoval, že by mu s chutí naúčtoval případné náklady na léčbu. Osobně s tímto postojem zcela souhlasím nejen vůči Klausovi, ale vůči každému, kdo svévolně bez relevantního zdravotního důvodu (např. dechová nedostatečnost) porušuje ochranná opatření. Takoví lidé jsou vrcholem bezohlednosti vůči zdravotníkům i nám všem. Ohrožují nejen všechny okolo sebe, ale pokud pak sami náhodou onemocní, pokládají za samozřejmé, že zdravotníci, jejichž prací svým přístupem pohrdali, se o ně postarají, a náklady jejich léčby poneseme my všichni. Těžko si představit horší sebestřednost. Kdo jiný by ji proto měl zastřešovat než anarchokapitalista Václav Klaus starší.

Jsem jen zvědav, až v rámci nynějšího období žalob všeho druhu někoho napadne, že může žalovat jiného člověka nedodržujícího ochranná opatření (kupř. roušku) třeba tehdy, pokud po kontaktu s ním onemocní, a žádat vysokou náhradu za škodu na zdraví. Možná si pak nynější odpírači své sobectví rozmyslí. Jako právního zástupce poškozených na zdraví pak doporučuji advokáta doc. Koudelku z Trikolóry, který se mnohokrát zaštiťoval tím, že advokát musí vždy hájit zájmy svého klienta. Tak nechť se v tom patřičně procvičí i ve prospěch skutečných obětí této epidemie.

Otce zakladatele proti Hamáčkovo twettu honem přispěchal hájit jeho trikolorový syn. Jako obvykle arogantní, jednostrannou a hloupou tezí, kdy chtěl Hamáčkovi na oplátku účtovat "stovky miliard korun za likvidaci země a tisíců lidí". Nespletl se náhodou, a nemluvil o časech vládnutí svého otce? Pak by to sedělo. Pokud ne, měl by si raději zalepit pusu, když neumí říct nic méně hloupého.

Klaus starší prokazatelně porušoval epidemiologická opatření, dokonce se tím demonstrativně chlubil a dokonce byl v této souvislosti uznán vinným ze spáchání přestupku. Tím vším zjevně dával najevo svoji lhostejnost vůči tomu, zda někoho nakazí, pokud by sám byl infikovaný, přičemž nakonec skutečně pozitivně testován byl. Hamáček snad byl uznán vinným z nějakého protiprávního jednání za "likvidaci tisíců lidí", nebo "čínské školní testy" či "tisíc podobných věcí"? Trikolórový Klaus má o něčem protiprávním důkazy? Pokud ne, měl by si dávat pozor na pusu, aby mu na poslaneckém stole nepřistála žaloba na ochranu osobnosti, jakkoliv by pro něj díky poslaneckým platům a klausovským rodinným fondům nepředstavovala problém. Nicméně ještě lepší bude, když jemu i jeho otci na podzim zavřou pusu voliči.

V každém případě je naprostá bezohlednost a přezíravost Klause staršího ještě horší, než jsem si myslel. IVK zveřejnil fotografii z jeho odběru v ÚVN, kam přišel kvůli podezření na covid. Lze si všimnout velmi ledabyle nasazené roušky, která nepřekrývá odpovídajícím způsobem nosní průduchy. Je naprosto neomluvitelným hulvátstvím nenasadit si ochranný prostředek řádně ani tehdy, když mám (posléze potvrzené) podezření, že jsem zdrojem nákazy. Dává tím najevo, že životem každého člověka, kterého s takto "nasazenou" rouškou potkal, přezíravě pohrdá. Je naprosto šílené zjištění, že takovýto člověk byl někdy předsedou vlády či prezidentem této země. Používá navíc obyčejnou chirurgickou roušku, čemuž odpovídá i nízký stupeň ochrany jeho okolí. Vzhledem ke svým dřívějším příjmům z politiky je to smutný výraz toho, jaký díl svého majetku je ochoten "obětovat" ochraně druhých. 

Foto Klause s "nasazenou" rouškou v ÚVN např. zde:
https://www.facebook.com/institutvk/photos/a.533351036802563/2129064540564530/?type=3

Klausovi byli zjevně vždy přesvědčeni o své nadřazenosti, mimořádnosti, a jakési předurčenosti vládnout. Klaus mladší je téměř přesnou kopií svého bezcharakterního otce, jen ještě méně inteligentní. Těžko si představit pro naši zemi horší politický scénář, než že se v naší zemi dostanou (opět) k moci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama