Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2021 9:09:00

Praha 2 poskytne podnikatelům slevu z nájmu

Praha 2 poskytne podnikatelům slevu z nájmu

Radní Prahy 2 na svém pondělním jednání znovu projednali návrh na poskytnutí slevy z nájmu podnikatelům a živnostníkům provozujícím svou činnost v nebytových prostorách městské části.

 Podpora ve formě poskytnutí padesátiprocentní slevy z nájmu za první dva měsíce letošního roku se nakonec týká konkrétně více než stovky nájemců, na které dopadla krizová opatření vlády v souvislosti s nařízeným nouzovým stavem. O podporu mohou požádat prostřednictvím vzorového formuláře dostupného na webu městské části.

„Pandemie koronaviru zasadila našim dvojkovým podnikatelům a živnostníkům těžkou ránu. Jsem si jista, že naši podporu a pomoc uvítají. Jsou důležitou součástí naší ekonomiky a také každodenního života. V naprosté většině jsou to pracovití lidé, kteří vytváří hodnoty a poskytují služby dvojkovým obyvatelům,“ uvedla místostarostka pro oblast podnikání Alexandra Udženija.

„Poskytnutí slevy z nájmu jsme odsouhlasili již na únorovém jednání rady. Dnes jsme jen konkretizovali, že se podpora dotkne více než stovky nájemců provozujících svou činnost v nebytových prostorách městské části. V odůvodněných případech jsme připraveni umožnit i uzavření splátkových kalendářů a nebudeme uplatňovat sankční poplatky k dlužnému nájemnému za období od 12. 3. 2020 do 30. 4. 2021. Rozhodli jsme také, že u letošních smluv o nájmu nebytových prostor pak nebudeme uplatňovat míru inflace za rok 2020,“ upřesnil místostarosta pro oblast správy majetku Michael Grundler.

Zájemci o poskytnutí slevy z nájmu nebytových prostor MČ budou moci své žádosti podávat prostřednictvím formuláře zveřejněného na webových stránkách Úřadu městské části Praha 2 ZDE. V případě schválení jim bude sleva poskytnuta formou dodatku ke stávající nájemní smlouvě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama