Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2021 8:39:00

Rezignace ředitelky institutu je další špatnou zprávou

Rezignace ředitelky institutu je další špatnou zprávou

Rezignace Kristýny Matějů, ředitelky Institutu lázeňství a balneologie je další zajímavou rezignací v Karlovarském kraji.

Poté co skončil vedoucí oddělení projektových činností a metodiky Ing. Jiří Štěrba, rezignovala ředitelka, která na krajském zastupitelstvu obhajovala činnost institutu a o možné rezignaci nepadl ani náznak. Oba pracovali pod vedením náměstka Ing. Vojtěcha Franty. 

„Prosazovala více peněz do činnosti institutu, kde bylo schváleno pět milionů korun na rok 2021 a koalice jí schválila další tři miliony korun. Změny ve vedení těchto institucí určitě nejsou dobrým znamením a hlavně nechápu, že se k takovému kroku dobrovolně rozhodne člověk, který obhájí svůj navrhovaný rozpočet a navíc získá od vedení kraje více peněz. Tady dobrovolnost takového rozhodnutí lehce postrádá logiku,“ zamýšlí se poslankyně Parlamentu ČR a opoziční zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová. 

Ta dále poukazuje na skutečnost, že při zakládání Institutu lázeňství a balneologie bylo slíbeno, že se bude financovat z dotačních prostředků. „Institut ale zatím nezískal žádnou dotaci a z hlediska výzkumné činnosti se také nikam neposunul. Proto považuji osm milionů korun ročně za velmi velkou částku. V souvislosti s tím se trochu obávám v budoucnosti nedostatku finančních prostředků na zajištění dopravní obslužnosti, oprav silnic nebo chodu nemocnic,“ dodává opoziční poslankyně. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama