Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2021 6:34:00

Kam zmizela prosklená střecha Vojtěcha Franty?

Kam zmizela prosklená střecha Vojtěcha Franty?

Dobře připravený a hlavně zahájený proces po 20 letech rekonstrukce a revitalizace Císařských lázní dostává první trhliny. Nově zvolené vedení kraje chce měnit projekt ohledně změny stropu pro případné následné budování vestavby sálu.

„Tímto záměrem se může celý projekt opravy Císařských lázní jednak zpozdit, zastavit ale také prodražit“ říká poslankyně Parlamentu ČR a opoziční zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová.

Zároveň je přesvědčena, že takové kroky by mělo vedení kraje řešit se všemi zastupiteli, nemáme o tom vůbec žádné informace.

Ta poukazuje na zcela zásadní rozhodnutí týkající se střechy. Ta měla být v původním plánu prosklená, což velmi prosazoval, či spíše požadoval tehdejší i současný radní Vojtěch Franta (Piráti). 

„Radní nyní chtějí střechu neprosklenou. Změna bude stát zhruba sedm milionů korun projekční ceny a v konečném důsledku může být daleko vyšší i cena realizace. Navíc nikdo z vedení kraje neví, zda bude následná změna na vybudování vestavby sálu podpořena kladným závazným stanoviskem od orgánů památkové péče a dalších zainteresovaných,“ pokračuje dále zastupitelka, která se obává toho, že se těmito zásahy revitalizace nikdy nedokončí. Navíc podle ní hrozí, že kraj přijde o státní dotaci, která je opravdu vysoká a činí přes 40%. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama