JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2021 19:53:00

Psí bojová plemena? Zákaz, nebo složené zkoušky

Psí bojová plemena? Zákaz, nebo složené zkoušky

Komentář na facebookovém profilu k incidentu, při kterém pes pokousal na Petříně dítě.

Minulý týden na Petříně pokousal pes čtyřletého chlapce. Díky médiím jsme byli všichni svědky této nešťastné kauzy a společnosti znovu ožila diskuze, zda by nebylo lepší i u nás zakázat chov některých plemen, která jsou některými lidmi označována jako bojová.

S touto otázkou mě kontaktovala i média. Nemyslím si ale, že by zákazy chovu některých psích plemen byly tou nejlepší cestou. Ale současně dodávám, že by u některých plemen a jejich kříženců měli jejich budoucí majitelé ukázat, že jsou dostatečně zkušení a proškolení ještě než si takového psa pořídí. Určité zpřísnění, po vzoru některých evropských států, by podle mého mohlo být tou správnou cestou. Co myslíte vy?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama