Ing. Jana Krutáková

  • STAN
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2021 14:33:00

Povinné kvóty na potraviny by pomohly velkým producentům

Povinné kvóty na potraviny by pomohly velkým producentům

Poslanecká sněmovna dnes na plénu projedná novelu zákona o potravinách, kterou vrátil Senát k projednání.

 Podstatnou změnou je zrušení povinných kvót na české potraviny, které by byly v zásadním rozporu s evropským právem. Poslanci za hnutí STAN budou podporovat opravenou verzi Senátem.

„Jako nejdůležitější vnímám jednoznačně zrušení povinných kvót na české potraviny v maloobchodech. Domnívám se, že je tento bod v novele nedomyšlený, ba přímo hloupý. Návrh se na první pohled tváří jako vstřícné gesto pro drobné české zemědělce, opak je ale pravdou a tato změna prospěje především velkým producentům na trhu. České potraviny by se díky tomuto nařízení nezlevnily, stal by se přesný opak – potravin by byl zásadní nedostatek, proto by následovalo zdražení. Stát má mnoho možností, jak podpořit nabídku od českých zemědělců efektivněji, ať už podporou farmářských trhů nebo zvýšenou osvětou pro spotřebitele. Nehledě na fakt, že nastavení těchto kvót také porušuje volný trh Evropské unie,” vysvětlila poslankyně Jana Krutáková. Podle ní by si toto téma zasloužilo širší prostor pro diskuzi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama