Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2021 16:35:48

Zasedání zastupitelstva Prahy 11 zablokovala ztráta dalšího zastupitele Pirátů!

Zasedání zastupitelstva Prahy 11 zablokovala ztráta dalšího zastupitele Pirátů!

Česká pirátská strana stihla za uplynulé dva roky přijít v Praze 11 už o 4 zastupitele z devíti, kteří byli v roce 2018 zvoleni.

Na dnešním zasedání zastupitelstva městské části Praha 11 tak složila slib nová pirátská zastupitelka Ing. Michaela Al-Ali Poláková, po němž měla podepsat koaliční smlouvu a připojit se tím k programovému prohlášení stávající rady složené ze zástupců České pirátské strany, hnutí ANO 2011, TOP 09-STAN a ODS.K překvapení všech koaličních zastupitelů se však i přes veškeré předchozí ujišťování starostou městské části Jiřího Dohnala nová zastupitelka odmítla ke koalici připojit. Zastupitelský klub hnutí ANO, který má v zastupitelstvu dlouhodobě 7 zástupců naplno pracujících jak ve výborech a komisích, tak v radě a zastupitelstvu se tímto cítí kolegy z řad České pirátské strany podveden, neboť její představitelé do poslední chvíle tvrdili, že nová zastupitelka koaliční smlouvu podepíše.Z původních devíti pirátských koaličních zastupitelů navíc dnes zůstalo pouze sedm, což je stejný počet, jakým disponuje i hnutí ANO. V této souvislosti je přitom nutné dodat, že ani sedm zastupitelů není v případě Pirátů jistých, neboť pan zastupitel Michal Veselský (předseda Strany zelených kandidující v posledních komunálních volbách za Českou pirátskou stranu) často hlasuje v rozporu s koalicí. Česká pirátská strana má přitom v Praze 11 čtyři uvolněné zastupitele a post starosty, kteří stojí městskou část v součtu bezmála pět milionů korun ročně. Hnutí ANO má oproti tomu od počátku koaliční spolupráce jen dva uvolněné zastupitele.Tento významný a neustále se stupňující početní rozpor bereme jako zásadní překážku v další koaliční spolupráci.Do programu navíc Piráti ještě navrhli v rozporu s koaliční smlouvou mé odvolání z pozice místostarosty Prahy 11. Asi jako poslední zoufalý tah, kterým se pokusili přebít svoje vlastní problémy se svými zastupiteli, s řízením svých gescí.Dnes jsme proto se všemi kolegy požádali o přerušení zasedání zastupitelstva, a to až do doby, než Piráti vzniklý problém v koalici vyřeší.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama