ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2021 15:27:00

Pojďme se zaměřit i na to, abychom zvedli příjem domácností

Pojďme se zaměřit i na to, abychom zvedli příjem domácností

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 16. dubna 2021 k exekučnímu řádu

 Děkuji. Já to vezmu rychle, určitě nevyčerpám dvě minuty. Řekli to už kolegové. Dluhy se rozhodně platit musí, my to říkáme všichni, to je samozřejmé. My se spíš bavíme o tom, jak nastavit ten proces, abychom ty dluhy vymohli co nejšetrněji. A nesnažme se tady vyvolat něco, jako že to jsou lidi, kteří si půjčí na televizi. To si rozhodně nemyslím. Z těch půjček pochází těch dluhů menšina, řekněme, je to míň než 50 %.

Žijeme ve státě, kde polovina domácností nemá finanční rezervu větší než 10 tisíc korun, tzn. není to o televizích, může se rozbít lednička, může se rozbít pračka, potřebují vybavení pro děti do školy. A na to si tady půjčují lidi v České republice, ne na televize, a to je posílá do těch pastí. Pojďme se zaměřit i na to, abychom zvedli příjem těch českých domácností a pomohli jim lépe přežívat.

Ještě ke kolegovi Bendovi prostřednictvím pana předsedajícího, že to je nějaký původní návrh Exekutorské komory. Já si to nemyslím. Ten náš návrh jsme samozřejmě psali sami spolu s odbornými organizacemi, ale nechápu, proč mu to tak vadí, protože často tady on sám obhajuje návrhy, které pocházejí z Hospodářské komory. Tak jaký je rozdíl mezi Hospodářskou komorou a Exekutorskou komorou? Já tam žádný nevidím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama