Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2021 11:33:00

Svévole hygienické junty jede plnou parou dál

Svévole hygienické junty jede plnou parou dál

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu systému rozvolňování

 Slovensko včera otevřelo hotely, obchody, fitka, muzea a také zahrádky restaurací. A jak si vede sektor gastra a služeb u nás?

Sotva Nejvyšší správní soud zruší opatření, kvůli kterému jsou zavřené obchody a služby, napíše Ministerstvo zdravotnictví drze okamžitě nové, stejné. Postup vlády už nelze nazvat jinak než jako hygienickou juntu, nerespektující nic a nikoho. Živnostníci a malé firmy skomírají, pokud už nezkrachovali. Místo pokusu zachránit z malého a středního podnikání, co se ještě dá, na ministerstvu raději propočítávají, kolik sportovců se může potkat a v jakých rozestupech. Stačí jediný pohled na kterékoli hřiště, aby člověk pochopil, v jaké totálně mimózní bublině ministerští úředníci žijí.

Aby byl ekonomický zmar úplný, ministr zdravotnictví včera oznámil, že otevření služeb od 3. května nepovolí. Svévole hygienické junty jede plnou parou dál. Ono si tedy stačí přečíst pár představ z dílny ministerstva zdravotnictví, a hned se vás zmocní zmar nad bezradností, která tam panuje. Plány na otevírání služeb spíš připomínají onu Cimrmanovu metodu slepých uliček.

Omezení počtu pokojů v hotelu tak, že jejich provoz nemůže mít ekonomický smysl. Do kadeřnictví nebo do hospody s negativním testem. Ale pochopitelně ne se samotestem, který kupodivu stačí ve fabrikách, sem pouze s tím z oficiálních testovacích míst.

Takže to dopadne jako s rozestupy sportovců nebo rouškami na prázdných ulicích - ve finále samozřejmě nebude dodržovat nikdo nic. Ostatně možná bych panu ministrovi zdravotnictví doporučil takový pokus: ať se přestrojí za vesnického výčepního, a až přijdou chlapi do hospody a křiknou "dej nám sem pět piv", tak jim může říct "nejdřív mi ukažte testy". Jestli vůbec vyvázne se zdravou kůží, tak se nejspíš zastaví až v Praze...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama