Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2021 17:20:00

Krajská očkovací strategie není dodržována, chceme vědět proč

Krajská očkovací strategie není dodržována, chceme vědět proč

Očkovací strategie Karlovarského kraje je schváleným dokumentem, který by měl být pro vedení kraje závazný.

Měl by sloužit jako podklad pro rozdělování vakcín, registraci k očkování a pro mnoho dalších věcí souvisejících s očkováním proti nemoci covid-19.

„Domnívali jsme se, že když vedení kraje s touto strategií přišlo, bude ji dodržovat. Jenže ono ji nedodržuje a navíc jde proti zájmům obyvatel Karlovarského kraje,“ vysvětluje poslankyně parlamentu ČR a opoziční krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová. Ve zmíněné strategii, kterou Karlovarský kraj představil na začátku letošního roku, bylo uvedeno, že očkovací centra budou otevřena v Karlových Varech, Chebu, Sokolově, Mariánských Lázních, Kraslicích, Aši, Chodově, Toužimi, Ostrově a Nejdku. Navíc bylo plánováno, že do menších obcí a měst po celém kraji bude zajíždět mobilní očkovací tým. Jenže v Aši, Kraslicích a Toužimi očkovací centrum kraj vůbec neotevřel.

Poslankyně proto pozvala na pondělní zasedání krajského zastupitelstva starosty těchto měst. „Budeme se ptát, proč není dodržována krajská očkovací strategie. Chtěla bych, aby se k otázce očkování vyjádřili i starostové měst, kde se mělo očkovat a stále se neočkuje. Máme totiž informace od obyvatel těchto měst, kteří čekali na otevření centra ve svém městě a nyní musejí na očkování dojíždět jinam. Lidé se zlobí, že kraj svůj slib nedodržel,“ pokračuje poslankyně.

Nyní se navíc ukazuje, že některé vakcíny, které byly v minulých týdnech náročné na skladování a musely se skladovat při velmi nízkých teplotách, mají delší trvanlivost a nemusejí být hluboce zmrazeny. „Navíc by podle mých informací měly vakcíny přicházet v menších baleních, což by mělo být výhodou právě pro menší očkovací centra. Proto nechápeme snahu vedení kraje, že chce například centrum v Chodově, Ostrově popřípadě v Mariánských Lázních zrušit,“ dodává Mračková Vildumetzová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama