Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2021 19:48:00

Zase něco slibujete místo toho, aby se nastavil systém

Zase něco slibujete místo toho, aby se nastavil systém

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 25. května 2021 k platům ve školství

 Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážená paní ministryně prostřednictvím pana předsedajícího,

pan předseda dr. Bartoš přece nemluvil o tom, že problém je v tom, že se zvyšují platy, ale v tom, že vy pořád slibujete ve volebních programech, že budete zvyšovat platy před každými volbami. Pořád sliby, sliby a zase něco slibujete místo toho, aby se nastavil systém, ve kterém ti lidé budou mít dlouhodobou perspektivu, protože abychom přitáhli, abychom udělali co nejlepší vzdělávací systém pro naše děti, abychom byli jako země úspěšní, tak potřebujeme dát národu dlouhodobou perspektivu, dát učitelům jistotu, že budou mít dobré peníze, pokud se rozhodnou pro profesi učitele. To není o tom, že budete před každými volbami slibovat vyšší platy. Tím nikomu nepomůžete. Tím akorát zabetonujete současný stav.

Jestli chcete přitáhnout kvalitní pedagogy, musíte jim dát dlouhodobou budoucnost. A to se dá udělat tak, že jim zaručíte, že mzdy jim porostou dlouhodobě, že se budou valorizovat. A pak lidé, kteří se rozhodují, jestli se stanou pedagogem nebo jestli půjdou do jiné profese, si vyberou pedagogickou profesi.

Takhle to má být. To je systémový přístup, ne to, že budete znovu slibovat zvyšování platů.

Samozřejmě jsme nehlasovali pro rozpočty, samozřejmě jsme nehlasovali pro ty poslední rozpočty, které mají rekordní deficity a nedávají dohromady příjmovou a výdajovou stránku. Nemyslím si, že to je argument, který by reagoval na to, s čím tady předseda pan Bartoš vystupoval.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama