Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2012 13:58:01

Krajský soud rozhodl. Město uspělo

Krajský soud rozhodl. Město uspělo

Vedení rožnovské radnice splnilo svůj slib občanům města. Do vítězného konce dovedlo soudní spor se společností Immobilien Pirker Reality s.r.o. Krajský soud v Ostravě dnes v rámci projednávání odvolání města Rožnov pod Radhoštěm proti rozsudku ...

 Krajský soud rozhodl. Město uspělo

Vedení rožnovské radnice splnilo svůj slib občanům města. Do vítězného konce dovedlo soudní spor se společností Immobilien Pirker Reality s.r.o. Krajský soud v Ostravě dnes v rámci projednávání odvolání města Rožnov pod Radhoštěm proti rozsudku Okresního soudu ve Vsetíně ve věci určení vlastnictví k nemovitostem v soudním sporu se společností Immobilien Pirker Reality s.r.o. vyhověl městu a u 27 nemovitostí přiřkl vlastnictví městu Rožnov pod Radhoštěm.


Velkého úspěchu dosáhli představitelé Města Rožnov pod Radhoštěm. V dlouholetém sporu města se společností Immobilien Pirker Reality s.r.o. dnes Krajský soud v Ostravě svým rozhodnutím přiřkl městu vlastnictví dvaceti sedmi nemovitostí z 31 nemovitostí, které byly předmětem sporu.
„Město se tak v souladu s tím, o čem jsme přesvědčeni už léta, stalo vlastníky komunikací, zeleně a řady nemovitostí. Co je ale zdaleka nejdůležitější, soud nám přiřkl vlastnictví bytových domů, což je úžasná zpráva především pro Rožnovany, kterých se toto rozhodnutí přímo týká, a za které jsme bojovali, “ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková.

Po letech soudních tahanic je část sporu u konce. „Nelze vyloučit, že se protistrana dovolá k Nejvyššímu soudu. Rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě ale nemá odkladný účinek,“ řekl místostarosta Václav Mikušek a doplnil: „Vedení radnice udělalo velmi dobře, když neakceptovalo kroky navrhované opozičními zastupiteli, některými občany nebo Sdružením Rožnovské byty. Ti všichni požadovali, aby město zahájilo kroky vedoucí k mimosoudnímu vyrovnání, to znamená vyčlenění majetku města, který měl být prodán, aby město mohlo vyrovnat případné náhrady občanům. Opoziční zastupitelé opakovaně vznášeli pochybnosti o aktivní činnosti města v této kauze. Ukázalo se, že město postupovalo správně, že jsme udělali dobře, když jsme odmítli veškeré tyto snahy a že jsme nebyli ochotni žádným vstřícným krokům, žádnému vyrovnání. Celou dobu jsme byli přesvědčeni, že jsme v právu a to se potvrdilo,“ uzavřel místostarosta Mikušek.



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama