Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2021 19:53:00

Návod pro líné i pilné politiky na předsednictví EU

Návod pro líné i pilné politiky na předsednictví EU

Komentář na facebookovém profilu k neúprosně se blížícímu českému předsednictví EU.

 Přesně za rok převezme ČR po Francii na půl roku tzv. “předsednictví EU”, ve skutečnosti předsednictví v Radě EU. Jak to dopadlo minule, v roce 2009, si pamatujeme: slibně rozjetý začátek, po necelých třech měsících pád vlády, pak nemastný neslaný dojezd (do toho ještě volby do EP a v nich poslední opravdu velké vítězství ODS s 31,45% hlasů).

Od té doby sice vliv individuálních předsednictví členských zemí poklesl (se zavedením funkce stálého předsedy Rady), přesto však ti pracovitější národní politici něco odehrát mohou: to či ono popostrčit, něco jiného pozdržet, protlačit si trochu vlastní agendy (když to moc netluče do očí) atd. Druhá možnost, pro líné či neschopné politiky, je nechat to na naší a evropské byrokracii (ta si to už zmanažuje podle svého) a jen se vézt. Tak jsem zvědav.

Zajímavé též bude, jak se do toho promítne prezidentská kampaň, která nepochybně na podzim 2022 už bude v plném proudu.

A “Evropě to osladíme” bylo tehdy fakt vtipný. Stejně jako Čtvrtníčkova parodie “Evropě to vosolíme”, ta je ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama