ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2021 7:37:00

Častěji sekáme zejména podél chodníků, cyklostezek, na dětských hřištích

Častěji sekáme zejména podél chodníků, cyklostezek, na dětských hřištích

Město Karlovy Vary se ve způsobu údržby zelených ploch přizpůsobilo současnému trendu. Ne všude se tráva seče často a nakrátko. Důvodem je potřeba zadržovat vodu v krajině.

„Už v loňském roce jsme nastavili režim, kdy častěji sekáme zejména podél chodníků, cyklostezek, na dětských hřištích a v bezprostředním okolí bytových domů. Častější údržbu dostávají také trávníky v areálech škol, parcích, v blízkosti autobusových zastávek. Tam probíhá sečení až šestkrát v průběhu sezóny. Zvláštní péče se pak dostává parkům v lázeňském území, které plní i funkci estetickou. Tam jsou sekačky Správy lázeňských parků nasazovány až 14 krát v sezóně,“ vysvětluje náměstek primátorky Petr Bursík.

Ostatní plochy s vyšším porostem jsou upravovány s méně často, ale minimálně dvakrát za sezónu. Zajistí se tak nižší prašnost, vyšší vlhkost a tedy i přirozené ochlazování ploch prostorů v městské zástavbě. Taková údržba navíc pomáhá zvýšit biodiverzitu fauny a flory.

„Velké pozemky charakteru luk jsou koseny, jak se to dělávalo dříve, tedy na seno a na otavy. Seno nabízíme správcům lázeňských lesů, soukromým zemědělcům nebo chovatelům jako kvalitní krmivo pro zvěř nebo hospodářská zvířata,” dodává ředitel Správy lázeňských parků Miroslav Kučera.

Vyšší tráva neznamená, že se o lokalitu nikdo nestará. Vyšší trávník ale nežloutne, zadržuje více vody a pomáhá ochlazovat ovzduší ve městě.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama