PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2021 0:16:15

JEDNÁNÍ ZÁSTUPCŮ MIMOPARLAMENTNÍ OPOZICE S PŘEDSEDOU PS PČR.

JEDNÁNÍ ZÁSTUPCŮ MIMOPARLAMENTNÍ OPOZICE S PŘEDSEDOU PS PČR.

Na základě jednání demonstrantů před PS PČR dne 7. 7. 2021 proběhlo jednání neparlamentních opozičních stran s předsedou Poslaneckého klubu hnutí ANO J. Faltýnkem a to dne 8.7.2021. Bylo přislíbeno, že seznámí plénum veřejně s tímto dopisem:

Vážení poslanci, 

obracíme se na Vás prostřednictvím Ing. Jaroslava Faltýnka, předsedy Poslaneckého klubu hnutí ANO 2011. Tímto panu poslanci zároveň také děkujeme, protože je jediný, kdo vyslyšel naše prosby a splnil svoji roli poslance – zástupce lidu. Veřejnost i zástupci neparlamentních opozičních stran se od března 2020 marně snaží o vyvolání diskuze u kulatého stolu se zástupci parlamentních stran ohledně nepřiměřených opatření, souvisejících s tzv. pandemií covidu. 

Nikdy jsme nebyli vyslyšeni. Jedinou možnou cestou k získání odpovědí na mnohé otázky bylo a je využití §106 Zákona o svobodném přístupu k informacím. Ze strany státních institucí jsme se však dočkali jen obstrukcí, přehazování kompetencí z jedné instituce na druhou a neúplných odpovědí. Žádáme otevřenou diskuzi u kulatého stolu se zástupci parlamentních stran, momentálním vedením PS PČR a zástupci Výboru pro zdravotnictví na jedné straně a zástupci neparlamentních opozičních stran a hnutí, zástupci veřejnosti a aktivistických iniciativ na straně druhé. 

Voleb do PS PČR se v roce 2017 zúčastnilo pouze 61% obyvatelstva. To znamená, že volilo cca 5 milionů lidí (z celkového počtu 8,5 milionů voličů), o jejichž hlasy se podělily parlamentní strany. Z uvedeného tedy jasně vyplývá, že nejsilnější stranou byli nevoliči – lidé, kteří jsou reálnou politikou otrávení natolik, že vůbec nešli k volbám, neboť neměli koho volit. Média jim totiž neumožnila a nadále ani neumožňují seznámit se s programy jiných než mainstreamových politických stran – a to z důvodů tzv. „odstupňované rovnosti” (viz výrok Nejvyššího správního soudu). To ale zcela odporuje Ústavě ČR a také volebnímu zákonu. 

Teze soudu vychází z judikátu z roku 2016 – o tzv. přiměřenosti politických subjektů jejich významu a postavení ve společenském životě a tzv. společenské užitečnosti. O údajné „společenské užitečnosti“ té které politické strany však rozhodují především agentury a mainstreamové sdělovací prostředky. Současné významné společenskopolitické postavení mimoparlamentní opozice se však opírá o vůli občanů, kteří nesouhlasí s chováním a hlasováním naprosté většiny poslanců PS PČR - v souvislosti s vyhlašováním neodůvodněných, nepřiměřených a protiústavních zásahů do života, práv a svobod občanů. 

Důkazem toho jsou opakované několikatisícové demonstrace před Poslaneckou sněmovnou, jejichž účastníci vyjadřují zásadním nesouhlas s chováním naprosté většiny poslanců, kteří schvalují protiprávní kroky vlády v souvislosti s falešnou covidovou pandemií a které zasahují i do volebního zákona. Na závěr připomínáme Ústavu ČR, Článek 2, odst. 1: „Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.“ 

V zájmu uklidnění situace vyzýváme vedení PS PČR, aby s mimoparlamentní opozicí dohodlo konkrétní a velmi brzký termín prvního kola jednání o našich požadavcích. 

V Praze dne 7. 7. 2021 demonstrace, Malostranské náměstí, Praha 1 
Za 6 tisíc přítomných demonstrantů 

Ing. Mgr. Pynelopi Cimprichová, místopředsedkyně politické strany Švýcarská demokracie 
Lenka Tarabová, předsedkyně Resetheus z.s., a zakladatelka iniciativy Občanská neposlušnost 
PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D., předsedkyně politického hnutí Aliance národních sil
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama