Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2021 14:51:00

Přijde mi, že se pouze hledají další záminky, proč to odložit

Přijde mi, že se pouze hledají další záminky, proč to odložit

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 15. července 2021 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k řešení pandemie koronaviru COVID-19 v ČR

 Děkuji za slovo. Já se vyjádřím samozřejmě ještě podrobněji, ale chtěl jsem jenom říci - zaznělo tady, že vlastně ty úkoly, které jsou tam vymezeny, tak jsou v podstatě dobré, já pak se vyjádřím podrobně k těm jednotlivým dílčím částem, ale my jsme navrhovali zřízení vyšetřovací komise už v květnu 2020. Tehdy se říkalo, že se nebude zřizovat kvůli tomu - byly tady emotivní projevy - že to musí vyšetřit NKÚ, že se musí počkat na NKÚ. Pak jsme chtěli na podzim, aby se zřídila vyšetřovací komise. A pak víme všichni, že byla zdravotní krize, tak vláda prosila, ať nezřizujeme vyšetřovací komisi, ať počkáme chvíli.

No a teď zase tady máme vyšetřovací komisi a zase teď už je další důvod před volbami. Takže mně přijde, že se pouze hledají další a další záminky, z jakých důvodů to odložit. A pokud skutečně není ochota, aby tady ta komise vznikla, tak samozřejmě hnutí ANO na tom má hlasy spolu s komunisty pravděpodobně tady v Poslanecké sněmovně, tak to zablokujete, vyšetřovací komise nebude, no, ale já se děsím toho, co pak se stane na podzim, protože už loni v červnu jsme tady varovali před druhou vlnou a ta opatření se stejně nepřijala. A teď zase na podzim přijde další krize, bude se to znovu opakovat a pak tady budou další emotivní projevy, které budou bránit tomu, aby se reálně řešilo. Takže myslím si, že se to teď zazdí, tak to ve výsledku poškodí akorát obyvatelstvo České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama