Mgr. Libor Bláha, MBA

  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2021 7:19:53

Ceny potravin raketové rostou, kvalita stále nízká

Ceny potravin raketové rostou, kvalita stále nízká

Naši zemědělci dostávají zhruba čtyřikrát menší dotace, než ti ve „starých“ zemích EU, tím pádem nejsou schopni dostatečně konkurovat a potraviny musíme nakupovat právě od královsky dotovaných zemědělských podniků ze zemí, které EU fakticky ovládají.

V posledních dvou letech několikanásobně vyrostla v našich obchodech cena potravin. V některých komoditách jsme předstihli naše západní sousedy i více než dvojnásobně, navíc výplaty občanů ČR jsou běžně mnohonásobně nižší.


Naši zemědělci dostávají zhruba čtyřikrát menší dotace, než ti ve „starých“ zemích EU, tím pádem nejsou schopni dostatečně konkurovat a potraviny musíme nakupovat právě od královsky dotovaných zemědělských podniků ze zemí, které EU fakticky ovládají. Dalším problémem je kvalita, dříve naše jídlo vonělo a chutnalo, kdežto státy EU k nám vozí jen předražený odpad, který by u nich doma neprodali, proto ho chemicky ošetří a vezou klidně přes celou Evropu.


Prodej těchto „potravin“ v drtivé většině probíhá prostřednictvím obchodních řetězců, které mají vlastníky právě ve „starých“ zemích EU a tím pádem se jejich zisky vyvádějí do zahraničí a jediný kdo na tom tratí jsou Česká republika a její občané.


Řešením je vrácení zemědělské politiky znovu do rukou České republiky, dále podpora českých zemědělců, venkovské infrastruktury a ochrana nejzákladnějších komodit tak, aby byly přednostně v regálech obchodů a na našich stolech kvalitní potraviny od místních chovatelů a pěstitelů a ne šmejdy z dovozu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama