Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2021 18:36:00

Třikrát a dost je prostě správně

Třikrát a dost je prostě správně

Komentář na facebookovém profilu k problémům s nepřizpůsobivými

 Jak to vypadá, když je někdo odtržený od reality a ještě k tomu levicový progresivista. Na začátku mi dovolete podotknout, že se zvrhlou pirátskou bytovou magistrátní politikou zabývám již delší dobu.

Dokonce se mi podařilo pár slušných nájemníků uchránit před vystěhováním, tu z důvodu údajně vysokého příjmu (paní učitelka, samoživitelka, která si přivydělává doučováním a přednáškami) a nebo z důvodu, že byt 100 m2 je příliš velký pro dvě osoby.

Do těchto prázdných bytů pak pirátský radní Zábranský (mimochodem kandidát na ministra) nastěhovává nepřizpůsobivé občany a lidem se ze dne na den z bydlení stává peklo.

Cituji z jednoho emailu: "moc děkuji za Váš zájem angažovat se ve věci magistrátních bytů, hlavně pokud jde o nové problematické nájemníky, opravdu mění kvalitu života ve zdejší čtvrti doslova ze dne na den."

Cituji z dalšího emailu, který mi píše paní, která je řidičkou tramvaje a stěžuje si, že se v noci nevyspí kvůli novým sousedům: "... I v našem domě je s novými sousedy poněkud problematické soužití. Pokud vím, Policie ČR u nás zatím zasahovala 2x." Osobně jsem se zúčastnila debaty s nájemníky, konkrétně v lokalitě Bratří Dohanských na Praze 9. Byla jsem se také podívat v těchto nájemních domech, takže mi opravdu nikdo nemůže říct, že vařím z vody, nebo že si chci "populisticky" nabrat politické body.

Realita je taková, že mnozí z těchto lidí se prostě nechtějí přizpůsobit. I když dostanou možnost slušného bydlení, pobírají všemožné sociální dávky a podporu, tak si sobecky žijí svůj bezohledný život, nehledě na své okolí a celou společnost. Neříkám, že neexistují výjimky, samozřejmě existují, ale ti, co zneužívají náš sociální systém a obtěžují svou bezohledností ostatní, musí být holt nějak potrestáni.

Na závěr jeden příklad za všechny, který mi byl také vyprávěn na setkání nespokojených, slušných nájemníků: Devítiletý chlapec při online výuce dostal od paní učitelky vynadáno, že je nepřípustné, aby se díval při výuce na televizi a ať jí okamžitě ztlumí. Nebyla to televize, byl to hluk a řev z vedlejšího bytu od jedné takové "povedené rodinky," které byl přidělen byt.

Paní pirátská senátorko Šípová, běžte říct všem těm slušným nájemníkům, kteří se často ve svém bytě nevyspí a trpí hlukem a bordelem, že vlastně vše vyřeší nějaké komunitní centrum. Já říkám nevyřeší!

Děkuji všem poslancům a senátorům, kteří se zasadili o tuto novelu, která má opravdu šanci pomoct všem slušným nájemníkům, kteří se potýkají s problémy nepřizpůsobivých sousedů.

Třikrát a dost je prostě správně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama