Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2021 23:20:31

Z rodičů už nesmí být učitelé a družináři

Z rodičů už nesmí být učitelé a družináři

Komentář na facebookovém profilu k novému školníku roku

Nový školní rok je tady

Tak to začalo i nám. Ráno jsem vypravil do školy naše tři děti. Tedy ty starší se vypravily samy, Amálka už bude letos maturovat...

Přeji všem dětem, učitelům i nám rodičům, aby škola byla zase tím místem, kde se děti nejen vzdělávají, ale kde také mají kamarády, kde navazují přátelství a rostou nejen ve znalostech, ale také mezilidských vztazích, kde vznikají přátelství často na celý život. Ať je škola opět místem, kam se děti těší, kde vedle povinností zažijí i zábavu a dobrodružství. Mimochodem v tomto ukazateli jsme na tom pomalu nejhůře v Evropě. Tak ať se nám s tím společně podaří pohnout. A kolegům učitelům a učitelkám přeji klid na práci, méně papírování a více prostoru pro uplatnění nových metod a moderních přístupů ve vzdělávání. Na Vás stojí kvalita školy a Vaše práce si zaslouží respekt veřejnosti i rodičů. A nám všem i rodičům přeji hlavně to, aby školní rok běžel standardně, jak má, bezpečně, ale bez omezení i nadbytečných opatření. Dětem musíme vrátit školu, která je školou a z rodičů už nesmí být učitelé a družináři!

A toto jsem popřál na slavnostním zahájení nového školního roku prvňáčkům na ZŠ Bratranců Veverkových v Pardubicích. Shodou okolností tam přivedl i svoji dceru náš lídr koalice SPOLU v Pardubickém kraji Pavel Svoboda. A pak jsme se oba přesunuli na zahájení školního roku na ZŠ a SZŠ Svítání. Díky za pozvání paní ředitelce a milé kolegyni Miluše Horské. Pokud chcete překonat chmury či pesimismus, "naučit se zase skákat přes kaluže", tak Svítání je skvělá terapie. Už 29 let pomáhají dětem s rozmanitým handicapem a jsou pro ně doslova druhým domovem. Kde je vůle, tak jde všechno. Svítání dlouhodobě podporuji a jsme rád, že podobnou školu v Pardubickém kraji i s řadou poboček v jiných městech máme. Škola letos vyplula na palubě a za rok se těší na nový přístav v nově rekonstruovaném objektu v centru Pardubic. Prostě znovu #spolunapalube. I my jsme SPOLU a podobné projekty jsou ukázkou smysluplné inkluze a přístupu k dětem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama