Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2021 19:45:00

ČT se dopustila nepřípustné diskriminace a zřejmě i porušení zákona

ČT se dopustila nepřípustné diskriminace a zřejmě i porušení zákona

Komentář na facebookovém profilu k předvolebním debatám.

 Jako Senátor PČR jsem taktéž názoru, že se Česká televize tím, že pozvala na 14 předvolebních debat ve všech krajích pouze 7 volebních stran (při minulých volbách jich bylo 10), dopustila nepřípustné diskriminace a zřejmě i porušení zákona, který jí určuje vyváženost, objektivitu, všestrannost atd. a to minimálně v tom, že  do těchto debat nepozvala další dvě volební strany, které překročily dle jejího vlastního průzkumu volební potenciál 5 % (Zelení a Trikolóra, Svobodní, Soukromníci) nutných pro vstup do Poslanecké sněmovny.

Osobně se dokonce domnívám, že by Česká televize v rámci dodržení zákona měla do těchto 14 debat konaných ve všech krajích, pozvat všech 17 volebních stran, které kandidují ve všech krajích (z celkových 22). Rozdělení diskutujících do 2 až 3 skupin tj. oddělených besed v každém kraji (podle potenciálu či ještě lépe podle losu) by pro Českou televizi, která disponuje speciálním zpravodajským kanálem ČT 24 24 hodin denně, by neměl být žádný technický problém.  Naopak současný přístup, kdy 7 volebních stran má zajištěno 14 diskusních pořadů a zbytek jedno "Politické spektrum" je výsměch fair-play, spravedlnosti i zákonu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama