ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2021 4:31:00

Ne všechny děti se dostanou do pěstounské péče

Ne všechny děti se dostanou do pěstounské péče

Senát potvrdil konec kojeneckých ústavů. A jak se na to dívám já?

 Zrušení kojeneckých ústavů se týká asi 228 dětí. Snahou KSČM bylo tyto ústavy zachovat. Ne všechny děti mají to štěstí, že se dostanou do pěstounské péče (myslím tím dlouhodobé pěstounské péče, kde si vytvoří citovou vazbu s pěstouny). A co s těmi dětmi, o které není zájem, jsou to děti s různými hendikepy, kde tyto děti skončí - v zařízeních pro zdravotně postižené, kde pro ně nebudou specializovaní dětští odborníci.

Zavádíme systém ze zahraničí. Navíc postupujeme opačným způsobem. Nejdříve musíme mít dostatek pěstounů, a pak se můžeme bavit o nějakém rušení kojeneckých ústavů. Péče v nich je komplexní a ne vše pěstounská péče nahradí. Novelou se zvyšují i odměny pěstounů, což je samozřejmě v pořádku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama