Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2021 1:03:00

Poskytnete audit poslancům i veřejnosti?

Poskytnete audit poslancům i veřejnosti?

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2021 – interpelace ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha k auditu, který měl vyvodit odpovědnost za nezákonná opatření

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Ještě než začnu se svojí interpelací, tak musím reagovat na ta ošklivá obvinění, která tady zazněla ze strany pana předsedy vlády Babiše, že opozice, Piráti, že nepracujeme, že jsme nic nedokázali. Tak to opravdu není na místě. Ať se pan premiér podívá na www.pirátipracují.cz, nebo ať si přečte naši knížku Česko inspirativní. To je, prosím, brožura, kterou jsme vydali. (Ukazuje.) 37 příkladů dobré praxe z měst, vesnic, venkova, vydaná za naše peníze, nikoliv za veřejné peníze. Spoustu věcí jsme dokázali, předpověděli jsme druhou vlnu, ukončení omezení pohybu, testování, kompenzace pro živnostníky, zachránili jsme pro lidi levnější benzín, zabránili jsme proruským tlakům ohledně Dukovan, digitální ústava, zveřejňování smluv, elektronický stavební deník, zmrazení platů politiků, zákaz klecového chovu slepic a tak dále - pirátipracují.cz.

A teď už k otázce interpelace na pana ministra. Chci se zeptat ohledně auditu, který měl vyvodit odpovědnost za těch přes dvacet nezákonně zrušených opatření. Bylo součástí toho hodnocení odpovědnosti i předchozích ministrů? Věděli jste, že můžete pouze omezit obchod a přesto jste ho zakázali. Já jsem seděl u toho jednání s panem ministrem a s panem Policarem. Jak z toho byla vyvozena odpovědnost? Chci se zeptat, jaké měli prémie ti úředníci, kterým teď snižujete plat za to, že rozhodovali nezákonně. Poskytnete ten audit poslancům i veřejnosti? Budete plnit ta doporučení, která jsou tam obsažena? A zejména kdo dával politické zadání, o kterém mluvil pan Knitl na Legislativní radě vlády, že ta opatření píšou na základě politického zadání?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama