Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2021 20:33:00

Konec nacistické říše zla bohužel neznamenal i konec nenávisti

Konec nacistické říše zla bohužel neznamenal i konec nenávisti

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu dnu boje proti fašismu a antisemitismu

 Dnes, 9. listopadu, si připomínáme Mezinárodní den boje proti fašismu a antisemitismu. Právě v tento den roku 1938 se na území nacistického Německa odehrál jeden z nejohavnějších činů moderní historie - protižidovský pogrom, tzv. Křišťálová noc.

Konec nacistické říše zla bohužel neznamenal i konec nenávisti a netolerance. Strach, předsudky, diskriminace a nenávist je tu s námi pořád. A proto je tak důležité si tento den připomínat. Má nám totiž ukázat, k jakým strašným koncům netolerance a nenávist vede.

Ferdinand Peroutka kdysi napsal pozoruhodný citát: “Druhá světová válka měla titul boje proti fašismu. Slavným jejím výsledkem bylo, že byl poražen ten fašismus, který sám sebe nazýval fašismem. Zmateným jejím výsledkem bylo, že nebyl odstraněn fašismus, který sám sebe fašismem nenazývá.”

Citát je bolestně platný i pro naší dobu. Nezapomínejme prosím tedy, že boj s netolerancí ještě neskončil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama