Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2021 19:52:00

Hřibova Praha neumí svážet odpad

Hřibova Praha neumí svážet odpad

Komentář na facebookovém profilu k hromadícímu se odpadu v Praze.

 Každý den se ke mně dostávají stížnosti Pražanů na nepořádek na chodnících, kolem košů v ulicích a na černé skládky kolem popelnic.

A vůbec se nedivím, současný stav je totiž opravdu katastrofální!

Od začátku pandemie koronaviru je situace s nepořádkem navíc doslova alarmující, a to kvůli zvýšenému nákupu z e-shopů, dovozu jídla až domů a dalším faktorům. Hlavně kolem stanovišť tříděného odpadu vznikají často hromady papíru z kartonových krabic a jiných obalů.

Stejná situace je kolem košů v ulicích, čistoty chodníků a stavu komunikační zeleně. Všude nepořádek a špína.

Městské části se snaží celou situaci řešit, i když to není v jejich pravomoci, ale dlouhodobě není v jejich silách úklid takto financovat a není to ani koncepční řešení, které by něčemu pomohlo. 

Svoz tříděného odpadu a čistotu v ulicích zajišťuje hlavní město Praha, ale to svoji úlohu tragicky nezvládá. Navíc odpovědní radní Hlubuček (STAN) a Scheinherr (Praha Sobě) snižují každý rok peníze na úklid a tím i četnost úklidů. Hřibovu pirátskou koalici zřejmě nepořádek v ulicích Prahy, a to, v čem musí Pražané žít, nezajímá. Hlavně, že vymýšlí nesmyslné klimatické plány za stamilióny.

Na čtvrtečním jednání Zastupitelstva se pánů budu ptát, jak to hodlají řešit. A rozhodně budu trvat na navýšení četnosti úklidu. Opravdu se nebudu nečinně koukat na to, jak pánové Hřib a spol. dělají z Prahy smetiště.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama