RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2021 13:49:00

Informační válku s pandemií naše země nevyhrává

Informační válku s pandemií naše země nevyhrává

Komentář na facebookovém profilu k nekvalitní a neefektivní komunikaci představitelů (minulé) vlády od začátku pandemie

 Může za to především nejasná, nekvalitní a neefektivní komunikace představitelů (minulé) vlády prakticky od začátku pandemie, která zahrnuje i vážné nepřesnosti, byť zřejmě činěné v dobré víře (třeba o účinnosti očkování). Bohužel jde o ukázku velmi malé kompetence jak vrcholných přesdstavitelů země, tak jejich úřadů.

Když jsem před časem náhodou narazil na výroky šéfa Vinohradského ARO a JIP, potvrdilo mi, že srozumitelná a pravdivá komunikace zase tak složitá není (panu Duškovi - jde o shodu jmen s poněkud méně komunikačně zručným vysokým úředníkem - patří dík).

Shodou okolností mne to přivedlo na (přiloženou) stránku Johns Hopkins Medicine, která patří jedné z nejkvalitnějších zdravotních institucí na světě. Tam najdete, velmi srozumitelně a pochopitelně, popsány nejčastější mýty týkající se Covidu a očkování. Doporučuji přečíst pro ilustraci toho, že dělat věci přesně a dobře, není zas tak složité.

A tak si říkám, že i toto naše selhání bylo do značné míry, i přes komplikovanost situace, zbytečné. Určitě jsme to mohli zvládnout lépe. Snad se jednou poučíme, a nejlepší zkušenosti (ve všem možném) ze zemí blízkých či vzdálených, budeme analyzovat a převádět do našich politik rychle a kvalitně. Třeba tak, jako to činil pan Dušek. V dalších dnech to bude moc důležité, protože sice nevíme, co vše může nová vysoce nakažlivá mutace přinést (z hlediska zdravotních důsledků), ale ja jasné, že bude představovat velkou změnu. A dle toho již mnoho zemí přijímá opatření.

Je proto zcela nutné, aby si nová vláda počínala mnohem lépe, než vláda minulá. Jen tak ochráníme životy, zdraví, společnost a ekonomiku. Ochráníme je co nejlépe, tak, jak to činí země, které si i díky využívání expertízy a zkušeností ostatních, vedou zatím mnohem lépe.

Vyjádření Františka Duška ZDE
Johns Hopkins Medicine ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama