Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2022 20:10:00

Úspory musíme hledat i na provozu MPSV

Úspory musíme hledat i na provozu MPSV

Komentář na facebookovém profilu k ekonomické situaci země

 Jako KDU-ČSL máme nezastupitelnou roli - být sociálním svědomím vlády!

Na všechny dopadá inflace a ceny energií. To je realita. Budu dělat maximum pro to, aby se životní standard lidí v České republice nesnižoval, ale v dlouhodobém horizontu naopak rostl.

Pomoc se skokovým zdražením energií jsme již představili. Mým cílem je dále stanovit automat pro valorizaci různých typů příspěvků jako je ten na péči či minimální mzdy, a to podle ekonomické situace země.

Určitě chci také rozpracovat Milostivé léto tak, aby bylo možné pomoci s dalšími typy exekucí - třeba pohledávkami ČSSZ - a dostat další lidi z šedé zóny zpět do normálního života.

V následujících letech musíme hledat i úspory na provozu MPSV a přísněji kontrolovat vydávané prostředky. To je velký úkol.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama