Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2022 16:21:31

Za všechno může vatikán, kulaci a americký brouk!

Za všechno může vatikán, kulaci a americký brouk!

Předseda vlády Fiala ví, kde hledat inspiraci. Klement Gottwald měl obětního beránka v „brzdící činnosti reakce“, Fiala to spočítal svému předchůdci, který „doslova žil ze dne na den“. Čekal jsem něco jiného, lepšího, výživnějšího.

 Vzpomínáte? „Byla to však brzdící činnost reakce ve vládě a v celém státním a hospodářském ústrojí, která nám házela klacky pod nohy a ztěžovala postup vpřed“ řekl Klement Gottwald v Národním shromáždění 10.3. 1948.

Závan starých časů provětral vánoční českou kotlinu: „Budou nás trápit problémy, které přicházejí zvenku, ale i problémy, které jsme si zavinili sami, hlavně tím, že předchozí vláda jen málo dbala na naši budoucnost. A doslova žila ze dne na den.“ řekl Petr Fiala ve svém prvním novoročním projevu po převzetí moci. Bezbřehá kritika předchůdců a prázdné fráze.

Co jiného než negace Fialovi zbývá. Voličům nasliboval hory doly (stejně jako kdysi Gottwald), ale nyní tu stojí s prázdnýma rukama a nemá představu jak slibované změny dosáhnout. Petr Fiala vyjmenoval problémy dneška – inflace, energetika, covid – neuvedl však jediný náznak jejich řešení. Dozvěděli jsme se pouze, že „složité problémy nemají jednoduché řešení“.

Čekal jsem něco jiného. Čekal jsem, že vládní sestava, roky peskující předchozí vládu, přijde s jasným programem změn, řešení a nových přístupů. Nestalo se. Třeba si to nechává na programové prohlášení. Jinak se domnívám, že s odkazem na „podvratnou činnost vatikánu a imperialistických sil“ dlouho nevydrží a bude už brzy čelit masové nespokojenosti občanů.

Složení vládní sestavy ani doutnající spory jak ušetřit v rozpočtu příliš nadějí do budoucna s touto vládou neslibují.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama