JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2022 12:12:00

Měli bychom bojovat za práva zvířat

Měli bychom bojovat za práva zvířat

Komentář na facebookovém profilu k právům zvířat.

 Ve Španělsku se od dnešního dne psi, kočky a další domácí mazlíčci těší větším právům než doposud. Už totiž nejsou podle zákona považováni za věci, nýbrž za právní subjekty.

Chápu, že pro někoho může tato novela působit bizarně, ale věřte mi, že je to opravdu aktuální a častý problém, který jsem i já se svým týmem už několikrát řešil. Jen si vzpomeňme na příběh Hope a nebo když v chatařské osadě zemřel chovatel psů a zvířata tam zůstala uvězněna a nikdo o ně neprojevoval zájem. Nechtěla to řešit obec, policie, dědicové… nikdo.

A to je právě ono! Co se zvířetem, které spadá do dědického řízení, které právě probíhá? Na to české právo zatím bohužel nemá odpověď. Proto jsem moc rád, že napříč Evropou dochází k posunu ve vnímání a postavení práv zvířat. V žádné zemi to sice ještě není ideální, ale i tyto dílčí kroky jsou nesmírně důležité a můžou sloužit ostatním pro inspiraci. Mně by například vůbec nevadilo, kdyby se obdobné změna jako ve Španělsku, časem prosadila i u nás… 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama