Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2012 13:40:00

Levicové políbení pod rozkvetlým stromem

Levicové políbení pod rozkvetlým stromem

Účast šéfa KSČM Vojtěcha Filipa na mítinku ČSSD v Chomutově potvrdila postupné sjednocování levice.

Přestože se vedení ČSSD snaží bagatelizovat vystoupení lídra komunistů na jednom ze svých mítinků jako zanedbatelnou aktivitu severočeské organizace, nedošlo k jednoznačnému odmítnutí prolínání komunistické a sociálnědemokratické ideologie na veřejné akci.

Co z toho vyplývá? Sociální demokracie začíná zcela nepokrytě připravovat své voliče na spolupráci s komunisty, na vytvoření jednotné levicové fronty, která by měla v příštích volbách převzít moc. Jde o plíživé a nenápadné, ale o to nebezpečnější sbližování dvou největších opozičních sil, připomínající události před pětašedesáti lety, které vyústily únorovým převratem.

Nenechme se ukolébat jarním sluníčkem a rozjásanou náladou prvomájových veselic. Jsme totiž svědkem prvního politického políbení pod rozkvetlým stromem, které signalizuje, že ani jedna z levicových stran v následujících měsících nechce zůstat při dělení moci „na ocet“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama