JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2022 4:31:00

V Maďarsku to jde a ukazuje na ostudu české vlády

V Maďarsku to jde a ukazuje na ostudu české vlády

Komentář na facebookovém profilu k maďarským opatřením proti zvyšování cen energií

 „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony a uvádět je v život. Slibuji na svou čest, že budu zastávat svůj úřad svědomitě a nezneužiji svého postavení", tak zní slib člena vlády, který při nástupu do úřadu skládá do rukou prezidenta republiky. Nicméně pro současný kabinet Petra Fialy to asi byla ryzí formalita.

Jak (ne)věrná je tahle vláda České republice, resp. jejím občanům, o tom bych mohl popsat nejen já stohy papírů a bylo by to asi k ničemu. Ukazuje se zcela jasně, že jsou-li předseda a ministři někomu či něčemu skutečně věrni, pak výhradně globálním zájmům Spojených států amerických. Porušení vládního slibu bije do očí už na každém kroku.

Jak jinak si chcete vysvětlit fakt, že Maďarsko má dnes z Ruska pětkrát levnější plyn než zbytek Evropy. Proč? Protože premiér Orbán uzavřel loni s Moskvou dva dlouhodobé kontrakty až do roku 2036, které Maďarsku zaručují výrazně nižší ceny. I my jsme takové kontrakty mohli s Ruskem uzavřít, jenže neuzavřeli.

To někteří primitivové raději na truc, jen tak z plezíru, zlikvidovali sochu maršála Koněva, postavili pomník válečným zločincům - vlasovcům, zkonstruovali nesmyslným způsobem výmysly o Vrběticích, posílají v rozporu s logikou diplomatického urovnání na Ukrajinu dělostřelecké náboje a v těchto dnech se dokonce Vystrčil a Pekarová poníženě plazí v Bruselu, kde v hlubokém předklonu ujišťují evropské stratégy o té nejoddanější věrnosti. Hlavně při prosazování všeho protiruského (zejména sankcí) nebo protičínského, tudíž proti zájmům České republiky a jejich občanů.

Až se vám budou protáčet panenky nad inkasem nebo nedoplatky za plyn, jednoznačné viníky naleznete v řadách vlády.

S maďarským premiérem v mnohém nesouhlasím, nicméně jeho pragmatická zahraniční politika, z níž profitují především tamní občané, nám tady opravdu chybí a jeho hodna zaslouženého respektu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama