Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2022 15:43:00

Bude válka? Rusko ve válce s Ukrajinou už je. V té hybridní

Bude válka? Rusko ve válce s Ukrajinou už je. V té hybridní

Komentář na facebookovém profilu k napětí mezi Ruskem a Ukrajinou.

 Nejčastější otázka, kterou teď dostávám, míří na to, jestli bude válka. Jenže Rusko ve válce s Ukrajinou už je. To, co Rusko už roky předvádí, je jako z učebnic o hybridní válce.

Jestli to ale přeroste v ostrý konflikt? Pořád doufám, že ne a myslím, že je snad pořád prostor pro diplomacii. My máme samozřejmě velký zájem na tom, aby bylo naše okolí bezpečné, stejně to má většina států. Rusko ale cíleně vytváří chaos, protože to vyhovuje domácí propagandě.

Paradoxní je, že tahle jeho agresivní politika Putinovi ani zdaleka nepřináší to, co by si představoval. Zatímco vytvářel chaos a doufal, že tím posílí vliv Ruska, i dosud neutrální země už ho mají tak plné zuby, že uvažují o vstupu do NATO. Zatímco Putin doufal, že se po agresi bude kochat nejednotným postupem Západu, vidí poměrně silnou Severoatlantickou alianci.

Co se děje na jednáních v Moskvě samozřejmě nikdo z nás neví, takže předpokládat budoucí vývoj je složité. Řešili jsme to ale včera s poslancem, z  jehož úst často zaznívají argumenty nápadně podobné Putinovým, tak třeba ví něco víc.

Rozhovor si můžete pustit ZDE, pokud na to tedy máte odvahu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama