Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2022 10:01:00

Veleslavínská teplárna bude mít modernizované ekologické kotle

Veleslavínská teplárna bude mít modernizované ekologické kotle

Radní hl. m. Prahy na svém pondělním zasedání rozhodli o vítězi veřejné zakázky na modernizaci kotlů ve veleslavínské teplárně. Ty budou více ekologické díky výměně hořáků a dalších součástí.

Výměnu zajistí společnost Přerovské kotlárny montáže za asi 24,3 milionu korun bez DPH. Práce by měly trvat přibližně půl roku.

Pražští radní rozhodli o výběru dodavatele na veřejnou zakázku s názvem „Ekologizace kotlů v teplárně Veleslavín“. Vítězem soutěže se stala společnost Přerovské kotlárny montáže s.r.o. Cílem zakázky je instalace nových nízkoemisních hořáků na kotlích, včetně úpravy zaústění do kotle, vzduchového ventilátoru a recirkulace spalin.

„Teplárna Veleslavín zajištuje vytápění pro celou oblast Veleslavína a přilehlých lokalit. Je zřejmé, že na celém energetickém trhu je nyní velký tlak na to, aby se rychle měnila stará plynová zařízení za modernější. V dané lokalitě zařízení zcela nahradit nejde, proto jsme se rozhodli vyměnit plynové hořáky za modernější, které mají nižší spotřebu a zvládnou ve svém procesu spalování i spalování plynu, který bude obsahovat vodík. A tím zároveň budou plnit přísnější ekologické limity a požadavky,“ vysvětluje radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Kompletní výměna hořáků včetně plynové řady, automatik a doplnění kyslíkové regulace v teplárně v ulici Na Hradním vodovodu by měla trvat přibližně půl roku. Hlavní město za práce zaplatí 24 272 638 korun bez DPH.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama