Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2012 9:35:18

Když je bližší vlastní košile než státní kabát

Když je bližší vlastní košile než státní kabát

Nejvyšší kontrolní úřad zjistil, že stavba Pražského okruhu mohla být až o šest miliard levnější.

Zpráva NKÚ dokonce hovoří o podvodu, zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení povinností při správě cizího majetku. Není to žádné zvláštní překvapení, o předražování českých dopravních staveb se mluví už velmi dlouho. Pozitivní je, že na rozhazovačnost Ředitelství silnic a dálnic upozornil NKÚ.

Stavba Pražského okruhu je skutečně do očí bijící případ selhání ŘSD. Podle původních plánů ministerstva dopravy měl být dokončen v roce 2008 a měl stát necelých padesát miliard korun. V roce 2011 bylo hotovo pouhých 41 z celkových 83 kilometrů, ale utraceno bylo plných 35 miliard! A v současnosti ŘSD předpokládá dokončení okruhu v roce 2020 a náklady přesahující sto miliard korun.

Můžeme jen doufat, že s novým ředitelem ŘSD přijde tato státní organizace i s jiným ekonomickým myšlením. Snad se dočkáme doby, kdy při zadávání státních zakázek přestane převažovat pohled na nacpanost vlastních kapes a začne se důsledně uplatňovat hledisko nejvýhodnější pro stát, tedy pro nás všechny.

Jiří Rusnok, poslanec Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama