Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2012 16:08:00

Výzkumné centrum v Pelhřimově vychová nové odborníky

Výzkumné centrum v Pelhřimově vychová nové odborníky

Předpokladem úspěšného podnikání v rostoucí světové konkurenci je vytvoření základny odborníků.

Konkrétně v regionu Vysočina přispívá k dobré pověsti českých firem společnost Conteg, která právě v těchto dnech otevírá v Pelhřimově nové centrum výzkumu a vývoje. Jsem ráda, že jsem byla mezi těmi, kteří stavbu tohoto centra od začátku sledovali a podporovali.

Pracovníci nově otevřeného výzkumného centra se budou zabývat konkrétně řešeními, která snižují energetickou náročnost komplexních datacentrových celků i jednotlivých komponentů. Zaměří se na výzkum technologií a inovaci postupů v oblasti konstrukce, designu a výstavby datových center a na vývoj jeho jednotlivých částí. Vedení společnosti, která za stavbou centra stojí, přizvalo ke spolupráci také vybraná pracoviště vysokých škol, konkrétně například pražské ČVUT. Vysokoškolští studenti tak získají jedinečnou možnost přímo se podílet na dalším rozvoji centra a jeho aktivitách.   Firma Conteg a přístup jejího vedení k podnikání zaslouží respekt. Je dobrým příkladem podnikatelského úspěchu, který zcela jistě překračuje hranice našeho regionu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama