MUDr. Romana Bělohlávková

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2022 13:57:00

Pan Babiš číst umí opravdu lépe než mluvit česky

Pan Babiš číst umí opravdu lépe než mluvit česky

Reakce na tříhodinový projev poslance Andreje Babiše na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 4. května 2022 k zákonu o pojistném na veřejné zdravotní pojištění

 Dámy a pánové, prostřednictvím paní předsedající, mám dvě poznámky k panu poslanci Babišovi.

Jednak musím konstatovat, že číst umí opravdu lépe než mluvit česky, tak za to má pochvalu.

V těch dlouhých hodinách, které jsme tady strávili, zazněla spousta informací z letáků, které byly jistě správně. Zazněla tam také ale spousta polopravd, nepravd, i lží. Nebudu mluvit o všech, ale musím zareagovat na jednu z vět, která zazněla hned na začátku, a to, že neexistuje očkování proti rakovině. Ta věta tam opravdu byla. I když potom pan poslanec popíral sám sebe, bylo vidět, že ty materiály byly připravovány různými osobami a četl letáky z různých vydavatelství.

Ale myslím si, že je opravdu zásadní, aby zde zaznělo, že prevence rakoviny ve formě očkování existuje. Je to očkování proti lidským papilomavirům. Toto očkování je od 1. 1. letošního roku pro hochy i děvčata mezi 13. a 14. rokem zcela zdarma. Jeho účinnost je více jak 90 %. A přímo souvisí infekce těmito viry s rakovinou děložního čípku, hrdla a konečníku. Je potřeba tento preventivní program nezpochybňovat, ale velmi na všech úrovních podporovat a vést rodiče k tomu, aby svoje děti nechávali očkovat. Takže, prosím, ať zde opravdu zaznívá ne populistická podpora onkologických programů, ale ta faktická. Očkování proti rakovině existuje. Fandíme mu a podporujeme ho.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama