Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2022 19:21:00

A tak je to s touto vládou se vším

A tak je to s touto vládou se vším

Komentář na facebookovém profilu k radám ministrů vlády Petra Fialy

 Jestli tihle ministři něco opravdu umí, tak je to sebechvála. A také umí být pořádně slepí a měli by jít mezi lidi, aby se dozvěděli, co se děje, protože toto se dá nazvat arogancí. Upřímně řečeno, mně už přijdou ty jejich rady:
  1. Když máte velký účet za plyn, tak si vemte svetr
  2. Když vyděláváte málo peněz, tak si najděte další práci
  3. Když vám přijde drahý benzín, tak nejezděte autem
  4. Když nemáte na zaplacení nájmu, tak si dojděte na úřad práce, vyplňte 14 formulářů a možná něco dostanete
  5. Když sportovní kluby nemají na zaplacení energií, tak jim stát poradí, ať si peníze někde najdou
  6. Studenti mají vedle studia pracovat celý rok
  7. a spousta dalších moudrých rad…

A tak je to bohužel se vším. Přezíravost a namyšlenost. Třeba to, co předvádějí s lidmi z Ukrajiny. Sotva se o ně měl začít starat stát a ne jenom lidé a kraje, tak je najednou všechno problém. Ostatně i to málo, co měl stát na začátku udělat, zkazili. Dodnes tak nikdo neví, kolik uprchlíků zde je. A tak stát asi platí za 350 tisíc Ukrajinců, ale možná ve skutečnosti je jich tu o 150 tisíc méně. Tedy platí. To je další problém. On totiž neplatí, protože to zatím všechno platí kraje, které díky tomu musí šetřit jinde.

To, že stát a hlavně ministr vnitra Vít Rakušan není schopný tuto krizi koordinovat, se také ukazuje v nemocnicích. Ministr zdravotnictví říká, že žádný problém není. Že všechno zvládají. A pak přijde z ministerstva zdravotnictví informace, že se zdržují operace a zhoršuje se péče o všechny (i o Ukrajince, kteří sem utekli před válkou), protože lékaři nezvládají.

Já jsem byla v naprostém šoku, že třeba v našem kraji nikdo neřeší zajištění zdravotní péče. Karlovarský kraj nemá fakultní nemocnici a má obrovský nedostatek praktických lékařů, dětských lékařů, zubařů a dalších specialistů. Když jsem po vedení kraje chtěla čísla kapacit v souvislosti s příchodem lidí z Ukrajiny, dozvěděla jsem se jediné - dětských lékařů bude nedostatek. Jak se to bude řešit, jsem se nedozvěděla. Když jsme chtěli, aby to řešil zdravotní výbor, tak to bylo zamítnuto. V Karlovarském kraji je registrováno cca 11 tisíc uprchlíků, z toho cca 4500 dětí. Myslím, že je to klíčová věc, která by se nyní měla řešit. Hejtman Petr Kulhánek má na starosti zdravotnictví, ale mezi zdravotníky jsem ho mnohokrát neviděla. To, co jsem však viděla je, že navrhuje svým kolegům z představenstva nemocnice 500 tisícové odměny pro každého.

Je na čase, aby tato vláda už začala něco dělat. Protože takto to opravdu dopadne špatně!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama