Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2022 10:21:00

S nedostatkem jídla přichází politická destabilizace

S nedostatkem jídla přichází politická destabilizace

Komentář na facebookovém profilu k hrozícímu celosvětovému nedostatku potravin

 Světové zásoby pšenice vydrží 10 týdnů. Uvedla to během mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN generální ředitelka analytické společnosti Gro Intelligence Sarah Menkerová.

Kromě toho ukrajinská krize není hlavní příčinou této situace. Podle Menkerové „jen přilila olej do dlouho hořícího ohně”.

„Zatímco přístup k hnojivům je značně omezený, sucho v oblastech, kde se pěstuje pšenice, je nejextrémnější za posledních 20 let,” uvedla.

Výkonný ředitel Světového potravinového programu David Beasley připomněl, že s nedostatkem jídla přichází politická destabilizace. Potvrzují to podle něj nepokoje a protesty, které již dnes probíhají na Srí Lance, v Indonésii, Pákistánu a Peru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama