Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2022 18:02:00

Neschopnost vlády mě strašně štve

Neschopnost vlády mě strašně štve

Komentář na facebookovém proflu k vládou slíbenému příspěvku na děti

 Nic neukazuje bezradnost vlády tak dobře jako kauza pěti tisíc korun pro rodiny s dětmi, které jim již před měsícem slíbil na tiskové konferenci ministr práce a sociálních věcí Marián Jurečka. Od té doby jsme však svědky jen různých výmluv, amatérských chyb, a hlavně pořád nějakých změn.

Jen si vzpomeňte, že nejdříve nám několik dní tvrdil, jak tato pomoc bude pro všechny rodiny, které vydělávají do jednoho milionu korun čistého. Po třech dnech si najednou vzpomněli, že to není čistého, ale hrubého. Pak nám řekli, že je to sice určené pro téměř 90 procent rodin s dětmi, ale není to rozhodně plošná pomoc. Také se nám pokoušeli namluvit, jak je bezvadné, že si o to rodiče budou moci požádat na úřadu práce.

Pak zjistili, že zapomněli vyřešit rozvedené domácnosti, rodiče se střídavou péčí, nejsou schopní ani vyřešit situace, kdy má někdo dva různé příjmy, a tak bych mohla pokračovat dál. Pokud si ale myslíte, že mi to dělá radost, tak fakt nedělá. Naopak! Strašně mě ta neschopnost vlády štve. Jak je vůbec možné, že déle než měsíc tento minimální příspěvek všem rodičům slibují, chlubí se jím všude, kde mohou, aby pak zjistili, že jejich návrh je proti Ústavě i proti předpisům Evropské unie?

Štve mě celá tato neschopnost hlavně proto, že to měla být jediná pomoc, kterou tato vláda za téměř půl roku u moci byla schopná vymyslet. Docela by mě zajímalo, zda si vůbec ministři a vládní poslanci uvědomují vážnost situace? Obávám se, že jim to ale nedochází.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama