Ing. Ondřej Babka

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2022 20:16:00

Překládání lístků, zesměšňování? Trapné, pane ministře

Překládání lístků, zesměšňování? Trapné, pane ministře

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 3. června 2022 k návrhu na volbu člena Rady České televize na uvolněné místo s funkčním obdobím do 27. května 2026.

 Děkuji za slovo. Já bych asi dneska nevystoupil nebýt toho, co tady řekl pan ministr Stanjura, protože dělat si z toho ještě srandu, a já jsem člen té volební komise a byl jsem účasten té minulé volby, a opravdu mi bylo trapně. Bylo mi trapně za poslance, za členy té komise a s tajnou volbou, jejíž princip je na tom, že nikdo se nemůže dozvědět, jak kdo z nás volí, tak s tajnou volbou to nemělo nic společného. A zesměšňovat to tady, protože - podle mě já bych si nedovolil, asi by mě nenapadlo s tím vystoupit, ale když to udělal pan kolega Okamura, tak prostě tím, že tady na to upozorníme, tím přece bojujeme za nás všechny za ty budoucí poslance, vůbec za demokratický průběh tajné volby. A zesměšňovat to nějakým překládáním lístku na čtyřikrát, to mi přijde opravdu snad ještě trapnější než ta volba samotná, která proběhla před 14 dny. Děkuji. (Potlesk poslanců ANO 2011 a SPD.)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama