Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2022 18:02:00

Hnutí STAN ve vládě je jeden velký průšvih

Hnutí STAN ve vládě je jeden velký průšvih

Komentář na facebookovém profilu k problémům ministrů hnutí STAN

 Vládní koalice se shodla, že předseda STANu Vít Rakušan dál povede policii, protože jim prý řekl, že nic špatného dělat nebude. A to asi stačí. Tak jim možná ano, ale většině lidí tedy rozhodně ne. Ostatně, už i zástupci koaličního partnera STANu - Piráti upozorňují, že ministr Rakušan je ve střetu zájmů. A nás by tedy moc zajímala odpověď na jednu otázku. Proč, když Vít Rakušan tedy nic neovlivňuje a ani to nechce řešit s policií, tak proč tak strašně lpí na tom, že musí zůstat ministrem vnitra?

Jenomže tím průšvihy STANu ani trochu nekončí. Za chvilku vám řeknu o dalším ,,darebáctví”, které toto hnutí na obyvatele Česka připravilo.

Energie zdražují o desítky procent a česká vláda nedělá nic! Zatímco okolní státy si už v Evropské unii vyjednávají podporu pro své občany i pro podnikatele, tak česká vláda už od února slibuje, že něco udělá. Jenomže co nevidět bude červenec a vláda zatím neudělala vůbec nic. Tedy vlastně, abych nebyla nespravedlivá, ministři nám doporučili, že si máme v zimě méně topit nebo si vzít dva svetry. A pokud nemáme peníze, tak si máme sehnat druhou nebo i třetí práci.

Ministr průmyslu a obchodu za STAN, Jozef Síkela, představil svůj plán pomoci lidem s drahými energiemi. A co se v něm píše? Že třeba podporu nedostanou lidé, kteří topí nebo mají teplou vodu z tepláren, tedy zhruba 4 miliony lidí. To není ovšem všechno. Těch zvláštních chyb je tam daleko více. Ale o tom někdy příště. Teď ještě jeden poznatek.
Pravda je taková, že ministr průmyslu a obchodu také nestihl za šest měsíců, co je ve vládě, připravit žádný program pro podporu firem a živnostníků, kterým také rostou náklady. Jako by mu bylo úplně jedno, že tím ohrožuje existenci řady z nich. Dochází mu vůbec, že řada firem musí dnes mít puštěnou klimatizaci a to stojí skoro stejně, jako kdyby topily? Dochází mu vůbec, že české firmy jsou v nevýhodě, když na rozdíl od firem v okolních státech jim nikdo nepomůže?

Takže, když to shrnu, musím konstatovat, že hnutí STAN ve vládě je opravdu jeden velký průšvih.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama