Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2022 15:54:00

V novém srdci Pardubické nemocnice zbývá už jen poslední patro

V novém srdci Pardubické nemocnice zbývá už jen poslední patro

Kontrolního dne na stavbě Centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici se zúčastnil i náměstek hejtmana Roman Línek, zodpovědný v radě Pardubického kraje za investice.

Hrubá stavba se blíží do finále, poslední patro bude postavené asi v druhé polovině září a stavbaři chtějí do příchodu zimy objekt co nejvíc uzavřít, aby se přes zimu dalo pracovat uvnitř.

„Ujistil jsem se, že práce pokračují podle harmonogramu. To je velmi důležité, protože musíme splnit podmínky půlmiliardové evropské dotace, a na konci příštího roku mít hotovo,“ řekl po prohlídce stavby Roman Línek.

Největší investice Pardubického kraje v jeho historii bude stát včetně DPH 1,65 miliardy korun, z toho by půl miliardy měla pokrýt právě evropská dotace. K tomu je ale nutné přičíst i vybavení budovy. „Nyní je prostavěno přibližně 325 milionů korun včetně DPH, ale ty nejdražší práce a materiály teprve přijdou. Bude to například specifické opláštění budovy z nosných hliníkových lamel, do kterých se vsazuje izolace a izolační dvojsklo či hliníkový plech. Lamely už stavbaři začínají na budovu montovat,“ sdělil Línek.

Budova má nyní šest pater a v pravé části jsou už k vidění sloupy závěrečného, sedmého patra, kde bude umístěno oddělení ARO a JIP. Nad ním už bude jen střecha s heliportem.

„Zatím to vypadá, že je uvnitř bloku venkovní atrium připravené na bazén s vodotryskem, ale jsou to jen základy pro další technologie. Vše bude zastřešené a uprostřed atria budou jezdící schody,“ popsal současný pohled na stavbu Línek.

Na stavbě pracuje denně kolem 70 dělníků, nárazově i více. V horních patrech montují monolitickou konstrukci a provádějí bednění a betonáž. V nižších patrech už provádějí vnitřní omítky, ve třetím patře vyzdívají příčky a postupně se přesouvají i do čtvrtého patra. Další montují technologické rozvody, fasádní lešení a hliníkovou fasádu. K tomu patří i hydroizolace, uzemnění a další práce.

„Myslím, že touto stavbou se naše krajská nemocnice významně posune na novou úroveň. Doufám, že moderní prostředí naláká i nové posily do jejích týmů,“ dodal Línek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama