MUDr. Miroslav Havrda

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2022 19:34:00

Chcete, aby byla pro naši vládu Česká republika na 1. místě?

Chcete, aby byla pro naši vládu Česká republika na 1. místě?

Projev na demonstraci na Václavském náměstí v Praze, dne 3. září 2022

 Vážené dámy, vážení pánové, spoluobčané.

Chcete, aby byla pro naši vládu Česká republika na 1. místě?
Chcete, aby byl pro naši vládu český občan na prvním místě?
Má být naše vláda odpovědná, slušná a má být vládou odborníků?

Asi byste ode mě očekávali, jako od jednoho z mluvčích Paralelní lékařské komory, něco o covidu. Dnes ale před vámi nestojím jako lékař, ale jako místopředseda politické strany Svobodní, kterému není jedno, kam směřujeme.

Znáte starý vtip a víte, kdo byli v minulosti největší nepřátelé komunistů?
...No přeci: jaro, léto, podzim a zima!!!

A víte kdo je zodpovědný za to, co se děje nyní?
1. jsou to fanatici Green Dealu, který je k nám importován z Německa a z Bruselu
2. covidisti s jejich globálními pandemickými hrami, s porušováním práva, omezováním osobních svobod a cenzurou
3. expremiér Babiš a jeho parta, která, aby bylo lépe, populisticky rozdávala natištěné peníze, roztočila inflační spirálu a zadlužila zemi
4. bohužel, i současná vládní pětikoalice, která místo toho, aby se zodpovědně starala o své občany, tak to pouze předstírá.

Současné potíže nezpůsobil volný trh nebo kapitalismus a svobodné podnikání. Kapitalismus, až na několik měsíců po sametové revoluci, zde nikdy nebyl a nyní žijeme v rámci EU v čím dál tužším socialismu, který společně s ideologickým fanatismem, dotacemi, regulacemi, nástupem cenzury, omezováním osobní svobody, destrukcí právního státu a nepochybně i odtržení elit národa od života běžných občanů způsobuje současný kolaps na morální, politické i ekonomické úrovni.

Strana Svobodných prosazuje okamžité řešení příčiny potíží a ne následků. Prosazujeme maximální možnou a cílenou pomoc potřebným, ale zároveň chceme podstatné snížení státních výdajů, tzn. okamžité zrušení zbytečných úřadů, institucíí a v nich pobývajících za peníze podnikatelů a pracujícího lidu desetitisíců úředníků.
Dále je nutné okamžitě odstranit všechny byrokratické překážky pro podnikatele, slušné a činorodé lidi, na kterých stojí prosperita našeho státu.
Jednoznačně platí, že svobodná země si vyrobí energii pro své občany a přebytky prodá. Kolonie musí poskytnout veškerou produkci do Bruselu a potom si ji draze koupit zpět.
Všechny země kolem nás svým občanům pomáhají, jenom my čekáme na povolení z EU.

I proto chtějí Svobodní nadřadit zákony České republiky nad zákony Evropské unie. Pokud to naši poslanci co nejdříve neudělají, dopadne to s českými občany velmi špatně.
Také musíme zachovat v rámci Evropské unie, pokud jsme ještě členy, právo veta pro menší státy, jako je Česká republika. Jinak se staneme pouhými pozorovateli evropské politiky.

Dovolte mi, abych se s vámi rozloučit myšlenkou jednoho z velkých českých kapitalistů a zároveň i slušných lidí, slovy Tomáše Bati z roku 1932:

„To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu.
Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu.
V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy a nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující….“

I když nemusím souhlasit se všemi názory které zde zazní, je nyní důležité, abychom my všichni, kdo ještě neztratili selský rozum, spolupracovali a ne se rozdělovali.
Proto jsem i zde, neboť český občan musí být v České republice vždy na 1. místě!

Kdo má podobný názor jako já, pojďte pomoci, těm, co nechtějí další socialistická pseudořešení, která přinesou, jak již historie opakovaně ukázala, pouze zmar a chudobu pro všechny. Morální kredit i tah na branku k tomu máme.

Děkuji za pozornost!

MUDr. Miroslav Havrda
místopředseda Svobodných

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama