Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2022 2:16:34

Pokud k volbám nepřijde 60% nevoličů, zasloužíme si dnešek i zítřek

Pokud k volbám nepřijde 60% nevoličů, zasloužíme si dnešek i zítřek

Dost dobře nerozumím tomu, kdo jsou lidé, kteří podle průzkumů podporují ODS a ostatní vládní strany. Podle průzkumu agentury Phoenix Research má v Praze koalice SPOLU pro Prahu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) 26,5%, Piráti 9,1%!

Podle České televize je volební potenciál dokonce u SPOLU pro Prahu 38,5% a Pirátů 28%! To znamená, že 35 – 65% volících v Praze je spokojeno s tím co je? Je rádo, že energie jsou 4x dražší, potraviny 2x, inflace atakuje 20% a hypotéky 7%? Tolik lidí je spokojeno, rádi platí současné ceny? Pokud ty průzkumy nelžou, tak třetina až polovina volících v Praze nemá pud sebezáchovy. Je pro mě nepochopitelné, že potom, jak primátor Hřib deklasoval Prahu, mají Piráti potenciál 28%!

Někdo může namítnout, že komunální volby se netýkají parlamentní politiky. Není to pravda. Míra popularity parlamentní stran silně ovlivňuje rozhodnutí voliče i u komunálních voleb. Pochopitelně, nezanedbatelná jsou i některá populární místní sdružení, jako například Praha sobě. Otázkou je, zda rozhoduje líbivý název, nebo práce. Bohužel, velmi málo voličů sleduje nakolik politické subjekty dodržely volební sliby a program. Rozhodují hesla a populistické předvolební sliby.

Komunální volby jsou ale signálem pro parlamentní politiky. Ten signál jim v těchto volbách musíme vyslat už proto, že kandidáti parlamentních stran v komunálních volbách nesou svůj díl odpovědnosti za to, co se dnes děje, za to, jak vláda koná. Na volitelných místech jsou straníci, kteří svá vedení zvolili a měli by je volat k odpovědnosti. Pakliže to nedělají, lze předpokládat, že i v komunální politice se budou chovat stejně jako jejich vedení ve vládě a na posledním místě bude opět občan.

Je nezbytné, aby alespoň část dosud nevolících nehartusila na současný stav jen na sociálních sítích, ale přišla konečně k volbám a rozhodla. Je třeba v komunálních volbách vyslovit hlasováním vládním stranám svůj odpor a nevolit jejich kandidáty. Odpůrci vlády jsou mediálně skandalizováni a umlčování. Jsou označováni za proruské troly. Politici hlásají, že ceny energií jsou vyřešeny a že k demonstracím není důvod a že kdo bude dále demonstrovat, je proruský trol. Lžou.

Proti tomu se musím důrazně ohradit! Zásadně nesouhlasím s válkou na Ukrajině, ale stejně tak nesouhlasím s nesmyslnými sankcemi proti Rusku, s vyzbrojováním Ukrajiny na úkor našich občanů! Nefandím, ani Rusku, ale ani Ukrajině, která pro nás i dle našich medií byla do loňského roku nejzkorumpovanější zemí ovládanou oligarchy s nejzkorumpovanějším prezidentem, prolezlá fašismem a známá černým obchodem se zbraněmi, lidskými orgány. Tu válku začala v roce 2014 Ukrajina a psala o tom i naše media.

Za situaci na Ukrajině nemůže 100% Putin (i když na ní podíl má), ale ti, co ji dlouhodobě provokovali. Válka na Ukrajině nezačala letos, ale v roce 2014, jak tehdy přiznávala i naše media. Za současný kolaps může nesmyslná politika EU, dotace, Green Deal, emisní povolenky a spousta dalšího. Mohou za to nesmyslné sankce vůči Rusku, dobrovolné odmítání ruského plynu, který z 80% není jak nahradit. Může za ní diletantismus naší vlády. Zastropování cen elektřiny přišlo pozdě, a i tak je nesmyslné. Bude stát minimálně 130 miliard, které zaplatíme na daních.

Vláda nemá nijak vyřešeny dodávky plynu, zásoby jsou na necelé tři měsíce, nemá uzavřen žádný závazný kontrakt na jeho další dodávky. Hrozí, že v zimě budeme mrznout a spousta podniků, závislých na plynu zkrachuje. Budou hrozit výpadky proudu, což bude znamenat kolaps výroby a nezbytných služeb, banky nebudou fungovat, protože jejich systémy jsou závislé na elektronice a internetu. Vláda nijak neřeší, že se 300 000 důchodců a jeden milion rodin s dětmi dostalo na hranici chudoby! 60% lidí, co nechodí k volbám je to jedno? Zase zůstanou doma? Ještě mají na elektřinu, plyn a hypotéky?

Budu demonstrovat, dokud tato vláda nepadne. Nefandím Rusku, ale České republice, za kterou se poperu, dokud budu dýchat. Na facebooku mě zablokovali proto, že jsem sdílel nevinný vtip o Fialovi na 30 dní. Proto děkuji Parlamentním listům, defacto jedinému mediu, kde mohu svobodně psát a šířit své názory. Je nezbytné dát SPOLU, tedy ODS, TOP-09, KDU-ČSL, Pirátům a STAN v komunálních volbách stopku! Nevolte jejich kandidáty! Je nezbytné, aby současná vláda poznala naši sílu! Je třeba, abychom si to letos 17. listopadu zopakovali, ale důkladněji, než v roce 1989!

Michal Malý, místopředseda MO Trikolora Praha, kandidát do zastupitelstva MČ Prahy 8 a zastupitelstva hl. m. Prahy.

Napsáno pro Parlamentní listy

Foto: novinky.cz, ČT.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama