Ing. Vladimíra Lesenská

  • SPD
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2022 16:47:00

Jak by měly fungovat úřady bez dlouhodobého připojení k internetu?

Jak by měly fungovat úřady bez dlouhodobého připojení k internetu?

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 13. října 2022 k vysokorychlostnímu internetu.

 Děkuji, paní předsedající, za slovo. Vážený pane premiére, kolegyně, kolegové, můj dotaz je nazvaný nebo moje interpelace - vysokorychlostní sítě. Směřuji ho, pane premiére, na vás, protože si nejsem zcela jistá, do gesce kterého ministerstva budování těchto sítí vůbec patří. Navíc pan ministr Síkela, pokud vím, tak byl z dnešního dne omluvený.

Předpokládám, že pro přenos signálu pro vysokorychlostní sítě bude nutné vybudovat trošku hustší síť vysílačů, než která funguje v dnešní době. Můj první nebo moje první část dotazů zní, zda vůbec někde existuje porovnání nebo výsledky měření elektromagnetického záření stávajících sítí právě v porovnání s těmi vysokorychlostními.

Nicméně druhá část mého dotazu směřuje k zabezpečení nejenom vysílačů, ale celých sítí jako takových. V době digitalizace a elektronizace státní správy a vůbec všech institucí se stáváme celá společnost na nich závislou. Jak jsou připravena opatření na jejich ochranu a jak případně budou nebo jak by měly vůbec fungovat úřady bez dlouhodobého připojení k internetu? A tím mám na mysli výpadky jeden, dva, ale i více dnů. Děkuji za vaši odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama