Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2022 21:15:00

Je teď pravý čas na hádky o tom, kdo přišel na oslavu?

Je teď pravý čas na hádky o tom, kdo přišel na oslavu?

Komentář na facebookovém profilu k nečinnosti vlády Petra Fialy

 Rekordní zdražování energií, základních potřeb a potravin. To jsou věci, které trápí většinu obyvatel České republiky. Upadáme do příjmové chudoby. A co řeší čeští poslanci a ministři? Své platy a účast na oslavě státního svátku 28. října na Pražském hradě. Je to až výsměch lidem, kteří do nich vkládají svou důvěru.

Teď není čas řešit, komu se chce jít na "večírek"! Je čas na okamžitou pomoc lidem!

Je třeba skokově zvýšit minimální mzdu alespoň na 20 tisíc a nastavit mechanismus automatické valorizace. Minimální mzda musí zaručit, aby každý, kdo pracuje, měl důstojný život a aby ze své mzdy vyžil.

Je také potřeba bez odkladů zajistit příjmy státního rozpočtu zdaněním obchodníků bohatnoucích na válce.

Vedle toho už od března navrhujeme snížení DPH u základních potravin na 5 procent. Zejména na lidi s nízkými příjmy dopadá zdražování potravin zdrcujícím způsobem. Zatímco v okolních zemích DPH snížili, Fialova vláda opět jen tiše přihlíží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama