Ing. Jana Krutáková

  • STAN
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2022 14:51:00

Zavedení zálohování by mělo dopady na mnoho subjektů

Zavedení zálohování by mělo dopady na mnoho subjektů

Komentář na facebookovém profilu k problematice vratných obalů

 Jako předsedkyně výboru pro životní prostředí jsem se zúčastnila jednání pracovní skupiny pro zálohování, které se uskutečnilo na půdě Ministerstva životního prostředí. Na programu jednání bylo představení různých způsobů, jak uchopit toto téma, které je dlouhodobě jedno z nejdiskutovanějších.

Svá stanoviska nám představila Iniciativa pro zálohování, Česká asociace odpadového hospodářství a AOS EKO-KOM. Do následné diskuse se zapojili dále zástupci Svazu měst a obcí, Hospodářské komory či Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Diskutována byla problematika jak zavedení samotného systému do již fungujícího systému odpadového hospodářství, tak ekonomické dopady a přínos zálohování v kontextu životního prostředí.

Shodli jsme se, že je nutná další diskuse, jelikož potenciální zavedení zálohování by mělo dopady na mnoho subjektů, kteří by měli mít také možnost se do diskuse o dalším postupu zapojit. Zálohování je velmi komplexní záležitost a nemůžeme nikoho vynechat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama