Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2022 15:39:00

Pane Michálku, vy vůbec nevíte, co se děje za hranicí Prahy

Pane Michálku, vy vůbec nevíte, co se děje za hranicí Prahy

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 4. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty.

 Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Já bych si také dovolila zareagovat na pana Michálka vaším prostřednictvím, že ho rozesmálo to moje vystoupení a že míchám hrušky s jablky. Tak já bych řekla, že vy mluvíte o koze a já o voze. Protože je absolutně neskutečné... a je vidět asi ta vaše, omlouvám se, nezkušenost toho, že jste nikdy nebyl starostou, nebyl jste hejtmanem a vůbec nevíte, co se děje za hranicí Prahy, protože vidím to kolikrát, i když s vámi hovořím. Problémy lidí v regionech jsou úplně jiné, než jsou v Praze. A taková je prostě realita.

Já doufám, že jste zaregistroval tiskovou zprávu, kterou vydal Svaz měst a obcí v tomto týdnu, který zastupuje zhruba 3 000 starostů a starostek z České republiky. Myslím si, že ten titulek, který oni vyslali tou tiskovou zprávou, říká všechno: Vyhlašuje vláda válečnou daní obcím válku? Kdybyste byl starosta a jestli ze zákona o rozpočtovém určení daní má někdo nárok na tu daň, tak vy vlastně říkáte, my budeme rozhodovat o tom, jak se ty finanční prostředky budou rozdělovat. Když je dostanou starostové, tak oni je budou rozdělovat špatně. A vy jste se v roce 2020 nějakým způsobem vyjadřovali, bojovali jste za ty starosty, bojovali jste za ty obce. A teď děláte pravý opak! A myslím si, že zrovna vy, pane Michálku, prostřednictvím paní předsedající, se velmi legislativě orientujete, jste i členem ústavněprávního výboru - (Předsedající: Čas.) Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama